Прикрепете един стелаж към стената по траен и носещ начин

За да монтирате рафт на стената, можете да избирате от няколко скоби. Простият метод, който може лесно да бъде оценен по отношение на товароносимостта, се осигурява от метални скоби, които седят под рафта. В много случаи алтернатива се предпочита от естетически съображения. При закрепването носещата способност е определяща.

Проверете стената и изберете дюбели

Единичните рафтове са популярен начин за създаване на декоративни пространства за рамки за картини, книги и аксесоари за дома на стена. За да прикрепите рафта към стената, трябва да се провери състоянието на стената и след това да се избере подходящата носеща конструкция.

В плътни стени могат да се пробият дупки за побиране на дюбели. Всяка товароносимост на рафта може да бъде произведена със съответните размери. Стените с кухини като облицовъчни панели в пост конструкцията трябва да бъдат закрепени със специални разширителни анкери.

Носещи конструкции и компоненти

Ако рафтът трябва да бъде закрепен без ъгъл, винтовите връзки могат да бъдат направени с други скоби.

  • Рафтът има правоъгълна Г-образна форма и е прикрепен с винтове към хълбока, който се изкачва вертикално нагоре
  • За невидимо закрепване на рафта могат да се използват висящи болтове или скоби за рафтове
  • От двете страни на рафта се завинтват диагонални опори или триъгълни крайни части. Това решение е особено практично за библиотеките, тъй като диагоналните опори, насочени нагоре, или триъгълните крайни части също служат като книгоразделители.
  • Вериги или шнурове могат да висят от предната страна на тавана и да преминават през предварително пробити отвори във външните ъгли на рафта. За дървени рафтове алтернатива е завиването на малки куки или ушички.
  • Задържащите ленти с окачени слотове се завинтват към стената. В тях могат да се закачат така наречените опори с един отвор. Голямото предимство на този вариант е, че височината може лесно да се променя. Перфорираните метални ленти, които често се възприемат като грозни, са неблагоприятни.
  • Със стари санитарни тръби и колена могат да се направят необичайни стойки при доизграждане. Важно е да можете да ги завиете към стената.
  • Цикли, изработени от кожени шнурове или други поддържащи материали, могат декоративно да окачат рафт. Те са обвити около рафта от двете страни.
Съвети и трикове Когато мислите за ъгли, не мислете само за скучни стандартни изделия от ламарина. Има много ковани железни греди с маншети и много модерни ъгли от неръждаема стомана и алуминий.