Прикрепете муха екран към вашата собствена рамка

Когато трябва да се прикрепи мухозащитен екран към рамката, има няколко форми на конструкция. Материалът дърво, пластмаса или метал играе роля тук. Вариантите варират от залепване и затягане до пирони, винтове, колове и скоби. За разлика от прикрепването към прозорец или стена, мухата и рамката не образуват фиксирана единица.

Постоянна или отделяща се приставка

Ако мухата на екрана има собствена рамка, която да се монтира пред прозорец или като защитна врата, решетката и рамката могат да бъдат трайно свързани помежду си или може да бъде избрана отделяща се конструкция. При вратите обикновено се използва сгъваема функция с панти, които преместват твърда рамка и по този начин правят отделящата връзка излишна.

  • Прочетете още - Закрепване на мухозащитен екран без пробиване или винтове
  • Прочетете също - Прикрепете алуминиев екран за летене към прозореца с метални скоби
  • Прочетете също - Закрепете мухата с велкро

Фиксирани връзки

Ако рамка е поставена като цялостен екран срещу насекоми пред прозорец или врата, екранът срещу насекоми може да бъде фиксиран трайно и неподвижно, като се използват следните методи:

  • Вмъкнато между рамкови ленти
  • Фиксиран в профил със затягаща лента
  • Залепени, заковани, завинтени

Разделни връзки

За да можете да премахнете екрана за полет от рамката, са възможни следните опции:

  • Закопчайте с велкро
  • Закрепете с магнит

С магнити са възможни магнитни ленти или точкови връзки. Със силни магнити (неодим) могат да се реализират много малки и почти невидими точкови връзки.

Материали и обичайните методи за закрепване

Когато мухата е закрепена към алуминий, обикновено се използват алуминиеви профилни ленти. В тях има жлеб, в който муховият екран е вкаран и затегнат с фиксираща лента. Като алтернатива е възможно и завинтване.

Дървените рамки обикновено са проектирани като двойни рамки, които също могат лесно да бъдат изградени сами. Екранът за муха е опънат между двата кадъра. Телбодът е достатъчен за фиксиране. Методът на изграждане автоматично скрива скобите. По отношение на конструкцията дървото е най-гъвкавият материал.

Видът на закрепване е посочен за пластмасови рамки. Профилите често са сравними с алуминиевите профилни ленти и имат подобен периферен затягащ жлеб.

Съвети и трикове Можете да залепите почти всеки летящ екран върху рамката за твърди връзки. Това работи с всички материали. Обърнете внимание на атмосферната устойчивост на лепилото, особено на UV устойчивостта. Възможни са и подходящи двустранни самозалепващи ленти.