Поставете предпазен екран пред вратата на балкона

Балконната врата е популярна дестинация за насекоми, които контролират светлината вътре. Мрежа против комари, която е конструирана с обикновено окачване, може да помогне. Дори ако някои съветници говорят за високо ниво на майсторство, сглобяването и дори самото изграждане на елемента на вратата е управляемо.

Три възможности за закрепване отвън

На балконска врата възниква въпросът дали мрежата против комари обикновено не е закрепена вътре или отвън. Тъй като почти всички балконски врати се отварят навътре, разположението е посочено отвън.

  • Прочетете също - Инсталирайте муха екран вътре или отвън
  • Прочетете също - Прикрепване на летящ екран към дървен прозорец
  • Прочетете също - Прикрепете алуминиев екран за летене към прозореца с метални скоби

Там сгъваемата рамка може да бъде сглобена и поставена в следните три метода на конструкция:

1. В разкриването
2. На външната зидария
3. На рамката на вратата

Правоъгълната рамка е сравнително лесно да се изгради от алуминиеви профили или дървени ленти. Хоризонтална средна лента стабилизира конструкцията и оформя окачването и ограничителя с две издатини отстрани на рамката (виж видео). Централната лента също така гарантира, че комарниците са видими.

Затягане на мухата

Екранът за летене е залепен, завинтен към дървени ленти или затегнат с конструкция с двойна лента. На средната лента може да се постави и оперативна дръжка. Стопът може да работи с въртящ се болт или с магнитна ключалка.

Форми и режими на работа

В допълнение към обикновената врата с капак, която се отваря към външната страна на балкона, има следните други видове конструкции, които можете да закупите или изградите сами:

  • Люлееща се врата, която се люлее в двете посоки и изисква съответните конструктивни изисквания.
  • Плъзгаща се врата, която се движи на ролки и / или релси. Той приема размера на вратата като минималната свободна ширина на стената на балкона.
  • Врата на завесата, която се състои от две окачени ленти в рамката на вратата или разкритието без собствена рамка. Двете ленти се припокриват леко или седят точно една върху друга и са снабдени с магнитни закопчалки.
  • Врата, която може да се изтегли вертикално надолу или маховик под формата на ролетна щора. Заема най-малко пространство, но винаги е на път.
Съвети и трикове Ако вашата балконска врата има ролетна щора, трябва да вземете това предвид при закрепването на решетъчна врата. Други решения за закрепване като магнити може да са по-изгодни тук. Но шарнирната врата също може да даде на ролетката необходимото пространство, като я откачи.