уплътнение на фондация

Фондация е естествено почва. Това го прави масово изложен на влажност в земята. Следователно е важно да се запечата основата вертикално и хоризонтално. По-долу можете да научите как да запечатате фондация.

По време на строителството или впоследствие уплътнението на фундамента

Има естествени значими разлики в уплътнителните фондации. Така че изискванията за фондация за лента за градинска ограда не са толкова взискателни като къща фундаментален печат и печат за изба. Освен това трябва да се направи разграничение между основния печат по време на или. Преди създаването на основата и последващия фундаментален печат.

Нашата препоръка

MEM Dichter Keller - 5 L - импрегниране срещу влага в сън u. Жилищни -...
25,99 EUR към продукта

Запечатването на основата по време на строителството

Тук фундаментният печат е най-простият. Първо, под действителната основа се прилага сушилен слой. Това се състои от чакъл, конвенционално в размера на зърната 16/32. Този слой чакъл се прилага към компресираната подметка. Дебелината на чаков слой зависи от множество фактори.

В проблемна повърхност, където може да доведе до масивна и дългосрочна настройка на сградата, дори е възможно да се появят огромен чакъл да се появи предварително. Това може да бъде случаят например в основата на глинена почва или звук. Обикновено чакълът в дебелината е толкова, колкото действителната плоча на основата.

Сега това е допълнителен уплътнителен пластмасов филм. Само тогава строителните стоманени подложки ще бъдат положени и хвърлиха основата. Ако нивото на подземните води е високо и бутане, може да се наложи бяла вана (водоустойчив бетонна тема), при която водната помпа може да бъде свързана при определени обстоятелства.

Нашата препоръка

MEM суха изба - 5 кг - силно гъвкава стена и подова уплътнение срещу пресоване на дифракцията -...
27,50 EUR към продукта

Последващото уплътняване на основната плоча

Последващото уплътняване на основната плоча, разбира се, не е толкова лесно. Особено когато е основател за къща. Уплътняването на избата често се извършва тук чрез инжекции. Но ако печатът на основата е възможно и отвън, тук може да се направи изолация на периметъра.

Опростен (подробното уплътнение може да бъде прочетено, ако следвате връзката), стената на сутерена е изложена първо. При връзката сутерен и фасадна зидария, куха мистрия от подходящ разтвор (7.79 € в Amazon *) (обемист разтвор) и щедро оразмерени. Сега основата изисква или. Времето на стената на сутерена за пълно сушене.

Нашата препоръка

MEM 30609020 Трана утайка 5 кг
10,90 EUR за продукта

Само тогава е изолационна и изолационна крива на пластмасовата битумна база. За влажна почва може би все още боята на битум или вместо това заварени битумни железници (26,99 € в Amazon *) . След това се прилага действителната изолация на периметъра (например, XPS плочи). Те могат също така да бъдат оборудвани с вертикален дренаж (който не е разрешен в спешни подземни води!Да се).

Запечатването на други, по-малко сложни основи

По принцип фондацията за други строителни проекти като гаражи е и т.н. много добре. Защото също, първия класов печат срещу вода означава максимален живот на основата.

Съвети и трикове често могат да бъдат избрани други техники за запечатване. Така че проблемът може да бъде капилярният ефект с възходящата влага в зидария. Ако е прикрепена особено гъвкава парна, т.е. влагата може да се изпари толкова бързо и да избяга от зидарията, че капилярният ефект се срива. В допълнение, солите се съхраняват в реконструкционната мазилка. Но особено когато запечатва фундамент за къща, важно е експерти да бъдат привлечени. В противен случай фундаментален печат може да бъде по-невярно от правилното.