Как правилно да дезинфекцираме дървена ограда

Стар заек трябва да се почисти старателно след известно време, а не само с вода и четка. Особено когато новите обитатели се преместят в заграждението, много почистване, включително дезинфекция, често е от дневен ред, така че да не останат стари бактерии и да разболяват новите животни. Как всъщност дървото може да се дезинфекцира??

Какви агенти могат да се използват за дезинфекция на дървесината??

Бактериите могат да бъдат унищожени с химически агенти, но също и с голяма топлина, това също работи върху дървото. Въпреки това, за цялостна дезинфекция е необходимо наистина да достигнете до всеки ъгъл на обекта, така че никакви остатъчни микроби да не могат да се разпространят по-късно.

  • Прочетете също - Боядисване на восъчно дърво
  • Прочетете още - Изкуствено потъмняващо светло дърво
  • Прочетете също - Боядисване на дърво със зехтин

Препоръчваме първо енергично да измиете дървото и да го измиете с топла вода, за да отстраните замърсяванията до зърното. Това е последвано от дезинфекция със следните средства:

  • Кипяща гореща вода, смесена с оцетна есенция: Това има двоен ефект, като намалява стойността на рН и загрява дървесната повърхност.
  • Специални дезинфектанти: Използвайте само подходящи за животните дезинфектанти за заграждения за животни, попитайте за това вашия специализиран търговец. Имате избор между разтворим концентрат и готов за употреба спрей. В допълнение към измиването с оцетна вода може да се извърши химическа дезинфекция.
  • Пистолет с горещ въздух: Енергичното нагряване на дървото също убива микробите, но не прекалявайте, така че материалът да не се овъгли или дори да започне да изгаря.
  • Газова горелка (38,99 евро в Amazon *): Огненото дърво често се използва като декоративен процес, но е подходящо и за дезинфекция. Тук важат същите правила, както при използване на вентилатора с горещ въздух. Освен това повърхността съответно ще потъмнее.

След дезинфекция измийте остатъците от химикали и оставете дървото да изсъхне старателно. Нагрятата дървесина се нуждае от обширна фаза на охлаждане, преди обектът да може да се използва отново.

Направете лесна грижа за заек

Ако дървесината, която трябва да се дезинфекцира, е заек, след почистване и дезинфекция имате възможност да облицовате интериора с лесна за поддръжка PVC.

Този материал има гладка повърхност и поради това може да се почиства и дезинфекцира много по-лесно. Освен това течностите не проникват толкова бързо, колкото урината или разлятата вода.

Съвети и трикове В куче за заек, облицовано с PVC, покрийте всички ръбове под здрави метални ленти, така че животните да не хапят материала за покриване.