Изолирайте оранжерия с въздух

Ако оранжерията работи през зимата, тя трябва да бъде защитена в мразовити и студени дни. Стъклата могат да бъдат изолирани с относително леки материали, ако се използва физическият ефект на въздушните възглавници. Подът може да бъде изложен на замръзване, при което точките на закрепване на стените са от особено значение.

Конструкция и под

За да се подготвят растенията за зимуване в оранжерия, се изисква допълнителна изолация в много студени дни. Както при отопляеми, така и при неотопляеми варианти, при изолиране трябва да се монтира преграда срещу замръзване.

  • Прочетете също - Надуваема оранжерия за хиберниращи чувствителни растения
  • Прочетете също - Изграждане на оранжерия за хибернация
  • Прочетете още - Щети от оранжерия от буря

Изолацията е разделена на две основни области:

  • Почвата и подпочвите
  • Остъклените зони по стените и в покрива

Подът може да бъде изолиран мразоустойчив веднага след полагането му. Следните опции предотвратяват проникването и разпространението на замръзване на земята:

  • Основи с дълбочина най-малко осем инча
  • Поставете слой чакъл (в същото време дренаж) под почвата за саксиране на дъното на изкопаната яма
  • Отделете уплътнения земен под от външния под с дървени дъски, стърчащи в пода под стените

Мулч (настъргани парчета кора) може да се разпредели, за да се изолира и изолира под в зависимост от случая.

Изолирайте стени и покрив

Фолиата с въздушни камери са идеален материал за изолация на стъклените повърхности. "Поп филмът", известен още като опаковъчен материал, се изтегля върху стъклата отвътре. Развива ефект на двойна изолация. Въздушните камери се изолират и в пространството между стъклата се създава друга въздушна възглавница. Колкото по-големи и дебели са въздушните камери, толкова по-висок е изолационният ефект.

Фолиата се предлагат в прозрачна форма и позволяват преминаването на жизненоважна светлина винаги, когато има светлина, дори през зимата. Ефективната вентилация на оранжерията е важна, за да се избегне конденз. Във всеки случай трябва да се внимава при настройването, че фолиото се отваря лесно, за да се изтрият и отстранят евентуално образувалата се влага.

За да фиксирате фолиото, търговията предлага химикалки с вендузи, които могат да бъдат фиксирани върху стъклата. Те също така служат като дистанционни елементи, за да дадат втория изолиращ слой въздушно пространство.

Съвети и трикове В преходните периоди през пролетта и есента, уверете се, че фолиото не започва да се изпотява с първите слънчеви часове. Трябва незабавно да премахнете кондензната вода в случай на замръзване, за да предотвратите замръзването и пукването на стъклата от истинско стъкло.