Дръжка в торбата с трикове: Ето как подправяте дивана си!

Поради своите размери диванът оформя цялата стая, което го прави много повече от просто функционална мебел. Ако вече не намирате дивана си наистина хубав, можете просто да използвате няколко трика, за да подправите старата си любима. Нека просто погледнем заедно, за да видим какво може да се направи!

Сводник на дивана: най-лесните начини да подправите дивана

В много случаи може да се постигне много, когато диванът отново се подложи на цялостно почистване. С капаци от микрофибър почистващият препарат за стъкло помага за премахване на грозните петна. Синтетичната кожа и кожените дивани могат да бъдат подправени с ремонтни пасти, кожени багрила и балсами.

  • Прочетете още - Диван с електрическо зареждане? Ето как да заземите дивана си!
  • Прочетете също - Pimp my Couch: Разкрасете дивана със стил и чар
  • Прочетете също - Транспортиране на диван възможно най-безопасно

Ако всичко това не ви е достатъчно, можете да използвате модерни аксесоари, които накрая поставят дивана в правилната светлина. Най-лесният начин е да запълните седалката на дивана с много възглавници, за да създадете уютен и цветен кът за сядане.

Нашата колекция от идеи: така вашият диван се превръща в привличащ вниманието!

Има няколко други начина за визуално преобразуване на диван, без да се налага да го преобразувате или да го покривате отново. Корицата работи най-добре с други материали:

  • купете или шийте специални калъфи за дивана и оставете дивана да изчезне отдолу
  • Хвърлете широкоформатни кърпи върху дивана и ги завържете декоративно в долната част
  • Поставете карета от козина или с екзотични шарки върху дивана и го украсете
  • използвайте големи, орнаментирани декоративни възглавници
  • За игриви хора: поставете макси мече в средата на дивана

С тези мерки за разкрасяване избягвате да правите по-дълбоки интервенции на дивана - и все пак получавате убедителен резултат. Ако декорацията вече не ви харесва, просто я заменете с друга.

За любителите: дайте на дивана съвсем ново лице

Разбира се, истинските любители също могат наистина да пуснат пара, когато става въпрос за подправяне на стар диван. Например, ако сте достатъчно уверени, можете да премахнете подлакътниците и да инсталирате нови опори от дърво или алуминий.

Опитните шивачки просто свалят калъфите и правят нови, които са по поръчка. Можете също така да замените тапицерията едновременно. В крайна сметка старият разтегателен диван изглежда почти като нов: страхотна гледка!

Съвети и трикове Когато купувате нови материи, уверете се, че са с високо качество! Цветовете трябва винаги да са светлоустойчиви, а повърхностите да са до голяма степен устойчиви на износване.