Пробийте голяма дупка в дърво и как работи това

Има няколко начина за пробиване на дупки в дърво. За малко по-големи дупки, конвенционалните спираловидни тренировки се провалят. Тук трябва да се използват други инструменти, като например перфорирани триони за дърво или т.нар.

Използвайте правилната тренировка за съответния материал

За почти всеки материал има подходящи тренировки. Ако искате да пробиете в дърво, ще намерите различни версии, дори ако трябва да сте по-големи дупки. Ако са необходими дупки с диаметри от повече от 12 или 14 милиметра, те обикновено не продължават с обратното тренировка, освен ако не произвеждат дупка венец. За да пробиете по-големи дупки в дърво, можете да използвате следните инструменти, например:

  • Също така прочетете - как да пробиете дупка в дърво без тренировки
  • Прочетете също - пробийте дупки в дърво - най-важните съвети
  • Също така четете - дърво с кисела ецване: как работи?
  • Плоска фреза с размери до около 40 милиметра
  • Forstner тренировка в размери до около 50 милиметра
  • Отвори циркулярни триони с диаметри до около 200 милиметра
  • Многофункционални инструменти или мозайци

Кой инструмент можете да използвате, когато

Най-лесният начин е пробиването на дупки в дърво с тренировки или удари. В края на краищата те могат да дупки с диаметри до 50 или. Пробийте 200 милиметра и това без големи усилия. Нуждаете се само от нормална тренировка (48,00 € в Amazon *) и подходящата употреба. Ако е необходимо, може да е полезно, ако пробиете дупката на желаното място с малка бормашина. По този начин се уверете, че дупката може да бъде пробита точно на правилното място.

Какво трябва да имате предвид при пробиването на по-големи дупки

Обърнете внимание на силите, които могат да възникнат при пробиване на по-големи отвори в дървени повърхности. Не забравяйте да затегнете здраво дървения компонент или по други начини за достатъчна приставка. Много бързо се случва, че тренировката или перфорацията е закачена в материала. Също работят с подходящата скорост, за да получите униформа.

По-големи дупки в дърворезба вместо пробиване

Ако трябва да направите по-големи дупки, те обикновено не идват с конвенционални инструменти за пробиване. Тук трябва да прибегнете до мозайката или на многофункционален инструмент с подходяща инструментална вложка. С тези средства можете да изрежете всички големи дупки в дървени повърхности, без значение как.