Регулирането на височината не е проблем с подходящо лепило за плочки

Компенсацията, компенсацията на височината и нивелирането се отнасят до един и същ процес. Неравномерността в основата трябва да бъде изравнена. До известна степен това може да се направи и с лепило за плочки. Важно е да направите правилния подбор, тъй като добавките в различните видове лепила са предназначени за различни максимални височини. Производителите посочват тази максимална стойност (до петдесет милиметра).

По-малките дупки и пукнатини не са проблем

Височината на конструкцията или дебелината на слоя лепила за плочки в процеса на дебелото слое варира между десет и тридесет милиметра. С този толеранс, дори по-малки отвори и пукнатини могат да бъдат запълнени без проблеми по време на нанасяне.

  • Прочетете също - кое лепило за плочки да изберете за кой тип нанасяне
  • Прочетете също - лепилото за плочки върху лепилото за плочки винаги крие риск
  • Прочетете също - Обработка на лепило за плочки по метода на дебелото легло

Предпоставката е премахването на всички свободни части в подземната повърхност и напълно обезпрашена среда. В случай на по-големи височинни разстояния, които трябва да бъдат изравнени, включени са специални материали и материали и на някои места, възможността трябва да се проверява и оценява за всеки отделен случай.

Използвайте гъвкаво лепило вместо лепило за плочки

В почти всички случаи е необходимо по-еластично гъвкаво лепило, за да се използва лепило за плочки като изравняващо съединение (19,95 евро на Amazon *). В общата дебелина и височина, отличителните пространствени количества лепила на плочки водят до неравномерно действащи физически енергии.

Нормално лепило за плочки е настроен с неговите съставки на твърд равномерен дебел слой. Flex лепилото съдържа агрегати, изработени от пластмаса, което компенсира всяко неравномерно преместване на натоварване и мощност за измерване. В диапазона на височина до около дванадесет милиметра е почти всяко съвременно гъвкаво лепило към компенсация на височината.

Производителите показват максималната височина на конструкцията на адхезивния слой или целия бонус за полагане на опаковките на продуктите. За домашно подобряване на мирярите това е важна насока, която не трябва да се надвишава повече от десет процента.

За професионални занаятчии тази стойност е задължителна, за да получите гаранционни претенции от пътя. Всички отклонения на практика трябва да бъдат документирани и регистрирани в писмена форма от клиенти, строители на имоти и собственици на сгради. По-специално лепилата PCI-FT се предлагат на пазара като лепила, подходящи за изравняване.

Съвети и трикове Под така наречения хоросан за средно легло ще намерите продукти с дебелина до петдесет милиметра. Ако те също са подходящи за изравняване и компенсация на височината, това е приблизително максималната височина, която можете да компенсирате по този начин.