Изкопайте къща и заменете изолацията по периметъра

В старите съществуващи сгради, за съжаление, повредите от влага се появяват отново и отново, което се причинява в мазето от компоненти в контакт с земята. Неизправността при запечатването и отводняването са често срещани причини. За да се поднови и поправи тази така наречена изолация на периметъра, понякога, но не винаги, е необходимо да се изкопае къщата.

Първо проверете алтернативните методи

Ако една къща се намокри "крака ", цялата сградна конструкция е изложена на риск. Моделите на повреди варират от миризма на мухъл до влага и вода. Неизбежният ремонт в някои случаи може да бъде извършен успешно отвътре. В най-добрия случай следните мерки могат да направят трудоемкото изкопване излишно:

  • Прочетете също - Маркиране на къща с дъска за тесто
  • Прочетете също - Подравняване на къща възможно
  • Прочетете също - Раздробяване на къща, когато структурните компоненти се провалят
  • Жертвена мазилка
  • Хоризонтални и вертикални брави
  • Метод на инжектиране
  • Вътрешна изолация

Тези методи обаче не винаги могат да бъдат използвани и често са просто опит за избягване на разкопки.

Статиката трябва да бъде изчислена предварително

При изкопаване стените на мазето са изложени до нивото на подовата плоча. Шахтата трябва да е широка около един метър, за да може да докара работно оборудване и хора. Жизненоважно е да се вземе предвид статичната ситуация. Ако страничната устойчивост на подструктурата на къщата бъде отнета от почвата, натоварването може да доведе до провисване, счупване и срутване на зидарията. Статичният отчет преди разкопките е едновременно поддръжка на сградата и животозастраховане. Ако къщата има опасност от срутване при изкопни работи, тя трябва да бъде професионално подпряна.

Оценка на случая на натоварване

В основата на решението дали изкопът е необходим и неизбежен е така нареченият случай на натоварване от строителен експерт. Анализът определя откъде точно идват влагата и водата. По-специално фактори като натискане на вода, например поради високо ниво на подпочвените води, често неизбежно водят до необходимост от външно възстановяване.

Усилия и разходи

В допълнение към стабилността на сградата, почвата също трябва да бъде оценена преди изкопаване. Ямата, която обикновено е дълбока два метра, може да се срути и може да се наложи да бъде укрепена. В някои случаи са необходими водни помпи. Като насока следва да се приемат 500 разходи за труд на евро за бягане.

Съвети и трикове В зависимост от дебелината на щетите вече можете да реализирате необходимите мерки с частични шахти. Частичните дренажи, дължащи се на оформленията на тръбите, могат да намалят вътрешната вода в достатъчна степен, за да са достатъчни за достатъчна работа.