Кална къща може да бъде реновирана само понякога

Терминът глинена къща изразява само много конкретно кои и колко компонента са направени от глина. Колкото и да е различно обработваното явление, процедурите за отстраняване са също толкова различни. По принцип глината е водоразтворима и следователно по принцип може да бъде рециклирана. На практика често има препятствия по пътя.

Плътно или просто вътре

В Централна Европа и особено в Германия масивни къщи от кал е почти невъзможно да се намерят. Що се отнася до обновяването, това включва интервенции във вътрешността или възстановяване на рамка.

  • Прочетете също - Калната къща има и недостатъци
  • Прочетете също - Изграждането на кална къща изисква интензивно изучаване на материала
  • Прочетете също - Дълъг живот на конструкцията от дървена рамка
  • Пълнена дървена рамка (полудървена)
  • Глинени плочи или тухли
  • Здрава конструкция
  • Чиста вътрешна работа

Един от основните недостатъци на калната къща често се превръща в предимство при ремонт. Глината се разтваря при поливане и отново е теоретично работеща. Това предимство обаче е относително, тъй като чистата глинеста почва от пясък, тиня и глина е била използвана само за чисто вътрешно строителство.

Обновете занаятите и стените

Ако стените или пространствата между тях в дървената дограма са направени от глина, трябва да се определи колко "чист" и "чист" е материалът. Когато строят къща от кал, почти всички строители винаги са използвали инертни материали, за да насърчават специални свойства като стабилност. Излизането и изследването на представител "пълнене " е неизбежно.

Много стари смеси първоначално съдържат органични материали като трева, сено и слама. Те могат да бъдат изгнили, мухлясали или да се превърнат в прах във всеки пълнеж. В случай на съмнение, разкриването и разкриването ще бъдат неизбежни. В случай на масивни кирпичени къщи, условието трябва да посочва дали те могат да бъдат ремонтирани. В повечето случаи усилията не си заслужават.

Обновете интериорните работи

Глинената или чисто глинеста мазилка, нанесена отвътре върху каменни стени, например, може да се втечни отново чрез поливане. Тогава тя може да бъде частично или напълно премахната. За извършване на леки ремонтни дейности като армировъчна мазилка, овлажняване и загрубяване може да са достатъчни. Във влажни и мокри помещения като бани и кухни глината трябва да бъде защитена с боядисване и инертни материали.

Съвети и трикове Когато ремонтирате кирпичена къща, винаги трябва да знаете точно какво правите по отношение на статиката. Преди окончателното втвърдяване, глината е мек строителен материал, който има само ограничена товароносимост.