Пробийте дупка и как това работи по прост начин

Пробиването на дупка за получаване на по-голям диаметър обикновено не е проблем. Затруднява се най-много, когато се изисква центриране, например при използване на трион за отвори.

Пробийте дупки по лесния начин

Най-лесният начин да развъртите съществуващ отвор с по-голям диаметър е просто да използвате по-голям свредло и да го вкарате направо в съществуващия отвор, като по този начин пробиете отвора. Много е важно обаче да работите с достатъчно висока скорост, така че тренировката да не може да се задръсти в съществуващата резервация и по този начин да повреди отвора или да направи неизползваемия детайл. Свредлото е центрирано в съществуващия отвор.

  • Прочетете още - Измазване на голяма дупка в стената
  • Прочетете също - Пробиване на дупка в стена
  • Прочетете също - Запълване на голяма дупка в стена

Ако този метод не работи

За съжаление, много често се случва, че нормална усукваща тренировка не е достатъчна, за да се получи отвор с желания диаметър. Ако дупка вече съществува, различни инструменти като триони за отвори или други инструменти няма да намерят центриране, така че е практически невъзможно да се увеличи такава дупка без затруднения. Но все пак работи с трик. За това обаче ви е необходим шаблон, който можете да направите от парче дърво, което вече не ви е необходимо. Трябва да извършите следните работни стъпки, за да пробиете съществуващата дупка:

  • Направете шаблон с необходимия диаметър, за предпочитане от масивно дърво или здрав вид дърво
  • поставете шаблона за пробиване в средата на съществуващия отвор и го закрепете добре
  • Сега използвайте свредлото или триона за отвори, за да направите втория и увеличен отвор на оригиналния отвор
  • премахнете шаблона отново

Центрирането на дупката е важно

За да пробиете дупка с по-голям диаметър, винаги се нуждаете от достатъчно центриране, в противен случай рискувате дупката вече да няма първоначалната си централна точка и следователно ще бъде неизползваема. Най-лесният начин да го центрирате след това е с шаблона. Този метод може да се използва с различни видове свредла или триони за отвори, които обикновено изискват центриран отвор с определен диаметър, направен от самия инструмент. Ако това вече не е възможно, ще ви е необходимо допълнително центриране с помощта на шаблон.