Пробиване на отвор без бормашина: възможно или не?

Когато трябва да се пробие отвор, обикновено изваждате свредлото с подходяща свредло. Но има ли други начини за пробиване на дупка или абсолютно се нуждаете от подходяща бормашина с подходяща свредло??

Пробиване на отвори без бормашина и възможностите

Дали първо можете да обработите дупка в повърхността, зависи от вида на материала. Освен това, от материала зависи по какъв начин можете да пробиете дупка, без да се налага да използвате бормашина (48,00 евро в Amazon *), включително бормашина. В някои случаи всъщност е възможно да се правят дупки в различни повърхности без бормашина. Ето няколко примера:

  • Прочетете също - Пробиване на дупка в черупка
  • Прочетете също - Как правилно да пробивате дупки в тротоарни плочи
  • Прочетете също - Коя тренировка как пробива бетон
  • по-малки отвори в пластмаси с отвертка
  • Задайте дупки за дюбели с така наречената ракета за дюбели
  • Пробийте дупки с акумулаторна отвертка
  • Направете дупки в дърво с чук и пирон

За различните начини за правене на дупки без бормашина

Всъщност има начини за сондиране без бормашина. Например, ако по някаква причина имате нужда от малка дупка в тънка пластмасова повърхност, можете да използвате малка отвертка, за да я завиете в повърхността, докато не се направи дупка. Това обаче работи само с относително меки материали. За да направите отвор за дюбели, когато няма под ръка бормашина или гнездо, можете да използвате и така наречения чук за отвори за дюбели. С този инструмент, който прилича на отвертка, отворите могат да се забият в стената с допълнителен чук, без бормашина.

Повече начини за пробиване на отвори без бормашина

Ако имате нужда от по-малки дупки в дървени повърхности, можете да ги направите с чук и пирон, като забиете нокътя в повърхността и го издърпате отново. Този метод може да се използва за направа на отвор в парче дърво. С този метод обаче трябва да внимавате дървото да не избухне, особено на гърба. Можете също така да пробивате дупки с акумулаторна отвертка. Например можете да използвате подходящо свредло за акумулаторната отвертка и да пробиете отвори по този начин. Можете също да използвате самонарезни винтове за пробиване на отвори в повърхности, без да е необходима бормашина.