Ремонт на дупка във фасадата: Как работи??

Дупка във фасадата изглежда всичко друго, но не и добре, поради което щетите трябва да бъдат отстранени професионално възможно най-бързо. Ако сайтът е лесно достъпен, в повечето случаи няма нужда да се обаждате на платен майстор, който да поправи дупката. По-специално повърхностните дефекти често могат да бъдат отстранени от вас сами, без никакви проблеми, само "закърпването" на боята може да бъде малко сложно.

Каква е причината за дупката във фасадата?

Дали можете сами да поправите дупката си във фасадата, зависи от дълбочината и размера на повредата, но и от причината за нея. Ако това е чисто механичен, повърхностен дефект на мазилката, просто използвайте подходящия пълнител (4,25 евро на Amazon *) и затворете отвора.

  • Прочетете още - Поправяне на фасадата с мазилка
  • Прочетете още - Поправяне и боядисване на фасадата професионално
  • Прочетете също - Ремонт на фасадата чисто: Тези мерки работят!

Става по-трудно, ако отворът е само симптом на мазилката, която постепенно се разхлабва на голяма площ, например поради влажни стени или напрежения в покриващия материал. Ето как да разберете дали имате работа с дълбоки щети:

  • Внимателно почукайте мазилката около дупката и други области.
  • Има ли кухини - или мазилката дори пада, когато почукате?
  • Залепете самозалепваща лента на различни места.
  • Откъснете го отново с дръпване: мазилката се сваля?
  • Има ли влажни петна или черно обезцветяване на стената??

Ако откриете, че има основен проблем, не можете да избегнете наемането на квалифициран майстор или дори оценител. Защото тогава дупката във фасадата не може просто да бъде ремонтирана.

Запълнете малка дупка

Ако това наистина е само малка дупка, която не е причинена от общ проблем с фасадата, ще ви бъде много по-лесно. Първо почистете добре повредената зона и създайте чиста, стабилна повърхност.

Може да се наложи първо да нанесете грунд, например ако дупката слезе до тухлената зидария. Преди да напълните с висококачествен външен пълнител, намокрете за кратко въпросното място, за да може след това да се запълни.

Работете в няколко тънки слоя, а не в един дебел слой, така че ремонтираната зона да не се разкъсва, когато изсъхне.

Съвети и трикове Структурирайте повърхността, когато е влажна, подобно на околната среда или дори нанесете остатък от стара мазилка. Моделирайте недостатъка възможно най-внимателно! Накрая цветът следва: готово!