Поправяне на отвор в стена от гипсокартон

Гипсокартон са в много къщи или. Изградени апартаменти. Ако в такива стени се появят дупки, например поради невнимание или под формата на предишни отвори за винтове, те трябва да бъдат правилно затворени или. да се ремонтира.

Какво е важно при ремонт

Какво трябва да се има предвид при ремонт на стена от гипсокартон и при затваряне на отвори, разбира се, зависи от размера на отвора или. относно размера на щетите. По-малките отвори могат да бъдат затворени без проблеми с подходящ пълнител (4,25 евро на Amazon *), например отвори за винтове, които доскоро са имали дюбели в тях и с помощта на които мебели, картини или други неща са били прикрепени към стената. Важно е само да премахнете дюбелите и разхлабените части от отворите, преди да използвате пълнителя. При по-големи дупки става малко по-трудно. Те могат да бъдат причинени, например, от повреда на стената или при инсталиране на лампи, контакти, ключове или подобни инсталационни устройства. Тук е важно отворът да е достатъчно запълнен с подходящи средства, преди повърхността да бъде изгладена.

  • Прочетете също - подструктура за стена от гипсокартон
  • Прочетете също - Как да поправите дупка в пластмасата
  • Прочетете също - Как да залепите гипсокартон: ръководство

Поправяне на по-големи дупки в стена от гипсокартон

Една от възможностите е например да се оправи стената от гипсокартон с гипсокартон. Като алтернатива можете да затворите по-голяма дупка с вид ремонтна материя, за да получите гладка и перфектна повърхност отново след това. Ето отделните стъпки за възстановяване на повредените зони:

  • определете размера на щетите и почистете добре повредените зони
  • направете подходящо парче за ремонт или лепило върху ремонтната тъкан
  • Използвайте пълнител, за да изравните неравностите по повърхността
  • Оставете пълнителя да изсъхне и да шлайфа повърхността
  • Накрая нанесете нова боя или тапет

Как да затворите много големи дупки

Много големи отвори в стената от гипсокартон също могат да бъдат затворени. Трябва обаче да извършите предварителна работа. Ако е необходимо, трябва да изрежете повредената област по правоъгълен или квадратен начин и да завиете дървени ленти отвътре, за да можете да прикрепите подходящо изрязан ремонтен детайл към тази дървена лента, преди ръбовете да могат да бъдат ремонтирани с пълнител. Можете също така да затворите необходимите за това отвори за винтове по-късно по време на тази работа по пълнене и след това да шлайфате цялата повърхност и да пребоядисате или тапетите.