Ремонт на отвор в дренажната тръба

Дупка в дренажна тръба може да има много неприятни последици, ако например тече канализация и причини значителни и много неприятни щети. Ето защо е важно да действате бързо и да запушите дупката.

Как да затворите дупката в дренажа

Много бързо се случи: случайно се пробиваше или случайно повредена на друга работа. Щетите ще бъдат видими най-късно, когато съответното изтичане, например, до тоалетна или на умивалник, се използва и заминава влага при изтичане. Това обаче не е причина да се паникьосва, в края на краищата можете да поправите щетите. Често течността може дори да бъде елиминирана с относително малко усилия.

  • Прочетете също - ремонт на звука тръба за отпадъчни води без копаене
  • Също така прочетете - как можете да поправите тръба за отпадъчни води
  • Прочетете също - ремонт на канализацията, така че трябва да продължите

Как да елиминирате изтичане в дренажа

За да елиминирате теча, имате нужда от така наречената втулка и дълга втулка, чийто размер зависи от размера на използваната дренажна тръба. Ремонтът се извършва в няколко стъпки, като например следните:

  • изрежете дефектното парче от дренажната тръба
  • натиснете втулката към края на тръбата по посока на потока
  • след това натиснете дългото гнездо на другия край на тръбата
  • сега натиснете ръкава върху дългия ръкав

Елиминирайте незначителните течове по друг начин

За съжаление не винаги имате възможност лесно да достигнете дефектната точка на тръбата, за да вмъкнете ремонтен детайл. Често става въпрос и за първо да се задоволите с временно решение, например да преодолеете няколко дни, докато ремонтът не бъде извършен професионално от съответната ВиК компания. Можете да получите временно уплътнение с подходящ уплътнител (15,25 евро на Amazon *) или. с ремонтно средство, което се нанася върху дефектната зона. Такъв ремонтен агент се състои от специална епоксидна шпакловка, която е съставена от два компонента и трябва да се омеси преди обработката. От съществено значение е да използвате такова съединение за ремонт в съответствие с инструкциите на производителя.

Други възможности за ремонт на течащи водосточни тръби

В някои случаи може да бъде полезно да се използват ремонтни ръкави или подходящи лепенки за запечатване на теч. Такъв метод може да се използва, например, с дренажни тръби, изработени от пластмаси като ABS или PVC. За целта подходящ пластир просто се залепва към дефектната област с подходящо многокомпонентно лепило.