Дупка във фризера - когато е възможен ремонт

В стените на фризерното отделение има линии за охлаждаща течност. Това са чувствителни зони във фризерното отделение, които трябва да се почистват само внимателно и при никакви обстоятелства да не се повреждат. Дупката във фризерното отделение не винаги е пълна загуба.

Как да запазите устройството

Дупките във фризерното отделение са причинени най-вече от неправилно отстраняване на слоеве лед. Ако се опитате да избиете леда с ножове или отвертки, грубият инструмент попада в стената на устройството и оставя дупки.
Ако инструментът попадне в уплътнение, той може да бъде ремонтиран с профилно уплътнение. Ако охлаждащото устройство е повредено отвън, поставете парче подложка от стъклени влакна върху направения отвор и го покрийте с полиестерна смола.

  • Прочетете още - Охлаждаща бира във фризера
  • Прочетете също - Как да замените счупената дръжка на отделението за фризер
  • Прочетете също - Фризерът тече - как да разберете причините

Ремонтно средство за малки дупки

  • Подложка от фибростъкло
  • Профилен печат
  • Полиестерна смола

Калъф за изхвърляне

Линиите за охлаждаща течност, наред с други неща, преминават през вътрешните стени на фризерното отделение. Ако тази област е повредена, охлаждащата течност може да изтече. Тук има риск от здраве и пожар. Охлаждащите течности в по-старите устройства обикновено съдържат токсични вещества, които не трябва да влизат в контакт с тях. По-модерните охлаждащи устройства работят с охлаждащи течности, които са лесно запалими. И тук се препоръчва предпазливост.

Любителските опити за затваряне на дупки тук обикновено са неуспешни. Цялата система ще трябва да бъде проверена за течове и безвредност след ремонта. Освен това охлаждащата течност трябва да се долива. Никой конвенционален занаятчийски бизнес не може да предоставя тези услуги.

Не предприемайте подобен ремонт. В противен случай рискувате да се отравите и приемете повишен риск от пожар. Такава повредена охлаждаща течност с изход за охлаждаща течност е само в правилното изхвърляне.

Съвети и трикове Неизползваното охлаждащо устройство трябва да се изхвърли правилно. Много доставчици на по-нови устройства също приемат старото устройство и регулират професионалната експлоатация. Вземете самото премахване, регионалната компания за обезвреждане ви дава информация, където трябва да донесете старото си устройство.