Покривен лист отклонява дъждовната вода от плоския покрив

Покривните листове служат като част от дренажа на покрива за насочване на дъждовната вода към улука или стрехите. В зависимост от покривното покритие се избира и съответната ламарина; алтернативно за плоския покрив могат да се използват профили на ръбовете на покрива.

Покривното покритие

Verge е името на ръба на покрива на плосък покрив или леко наклонени покриви. Това е облицовано с метален профил с кант, който е прикрепен към основата и залепен към уплътнението.

  • Прочетете също - Вентилацията с плосък покрив предотвратява повреди
  • Прочетете още - Печелене на жилищна площ: преобразуване на плосък покрив
  • Прочетете още - Правилно и трайно уплътняване на плоски покриви

Различните свойства на материала на уплътнението и материала на крайните профили могат да причинят щети. Закрепването трябва да се извършва по такъв начин, че под покрива на покрива да не може да попадне дъждовна вода.

За да се избегне това

  • трябва да има чиста и суха повърхност.
  • повредените зони трябва да бъдат напълно преработени
  • всички метални и пластмасови части трябва да бъдат почистени
  • преходът между битумната хидроизолационна мембрана и металните листове трябва да бъде запечатан с уплътнител (15,25 евро на Amazon *).

Материалите

От вас зависи кой материал ще изберете за листа на ръба. Цинкът е малко по-скъп от алуминия, но е и по-траен. Алуминиевите листове получават точки на окисляване поради времето, което изглежда мръсно и сиво след известно време.

Поцинкованата ламарина е друга алтернатива на материала, но тя трябва да бъде предварително обработена със залепващ грунд (36,80 евро на Amazon *) и боя, устойчива на атмосферни влияния. Благородната и скъпа версия е медта. С течение на времето той развива естествена патина, което допълнително подобрява устойчивостта му на корозия.

Обичайните размери на граничните листове за плоския покрив са 250 х 200 мм или. 333 х 130 мм, те се предлагат с дължини от един и два метра в магазините и онлайн магазините.

Материалът определя цената за доставчиците

Цената за двумерна декоративна плоча от цинк е между 6.10 и 8.20 евро, в зависимост от рязането. Едностранно оцветено покритие алуминиева локално място се предлага и на два метра дължина, за 14.60 евро. Дрехи, изработени от медни разходи за LFM около 15, - евро.

  • Магазин за ламарина24.COM предлага местни плочи от цинк.
  • HBW търговия.De предлага листове от различни материали.
  • Също в магазина за канавка.De се превърна в намиране.
Съвети и трикове при монтажа на плоския покрив, локалните плочи трябва винаги да имат припокриване от около 10 cm. Това осигурява стягане.