Монтирайте нагънат плисен прозорец: така работи!

Преди да се насладите на стоящи: плисета предлагат приятен слънцезащитен крем, понякога включително топлоизолация и декоративен вид. След покупката обаче инсталацията е на първо място, което в някои случаи не е толкова лесно. От завинтване до затягане до залепване: кои видове закрепване са подходящи за монтаж върху пластмасови прозорци?

Залепете плисираната щора за пластмасовия прозорец

Залепването на плисираната щора върху пластмасовия прозорец има предимството, че няма отвори за винтове в прозореца. Когато се демонтира, плисираната щора не оставя досадни следи по рамката, с изключение на няколко остатъци от лепило, които могат да бъдат премахнати с лакочистител или сешоар.

  • Прочетете още - Задеване на дефектна плисирана щора: Ето как работи!
  • Прочетете още - Опънатата плисирана щора: предимства и монтаж
  • Прочетете още - Премахването на плисираните щори стана лесно

Трябва да се отбележи обаче едно нещо: колкото по-голяма е плисираната щора, толкова по-силни са силите, които действат върху залепената става. Затова сгъващите се щъркели с голям формат трябва да бъдат по-добре прецакани. Съществуват различни възможности за нагънат сглобление чрез лепило, което искаме да изброем по-долу:

  • Монтаж върху стъклената лента, когато това е най-малко 15 mm дълбоко и не закръглено
  • Монтаж чрез адхезивни плочи, които разширяват тясна или кръгла стъклена лента на правилното място
  • Сглобяване чрез адхезивен низ, които са залепени към прозореца

Сглобяването чрез адхезивни барове се препоръчва преди всичко с Blackout Rollos, защото крайните зони на плисета са запечатани срещу проникващи слънчеви лъчи.

Затягането на пластове към пластмасовия прозорец

Различни типове затягащи лъчи са подходящи и за монтиране на плисета на пластмасови прозорци. Тези носители не трябва да бъдат закрепени с винтове, служат за поддържане на сгъваемия щекер безопасно и стабилен в прозореца. Консултирайте се с вашия производител на плисирани щори!

Завийте плисираната щора върху прозореца

При пликовете щори с голям формат, единственото решение е да го завиете към прозореца или стената. Преди да пробиете в пластмасовия ви прозорец, препоръчваме да прецените дали е възможно да го фиксирате в зидарията. Тук дупките могат да бъдат поправени по-добре.

Закрепете долната част на затягащите обувки директно към стъклопакета или използвайте малка ъглова плоча, която е завинтена към крилото на прозореца.

Съвети и трикове Описанието на продукта Ви дава информация за възможностите за монтаж на Вашата плисирана щора. Ако се съмнявате, просто попитайте производителя. Не забравяйте, че плисираната щора, монтирана върху остъкляващата перла, трябва да бъде измерена по различен начин от тази, монтирана в зидарията!