Направете облекчение на мазилката

Гипс може не само да се използва като благоприятен и бърз, за ​​да обработи пълнеж материал на строителна площадка, но и за различни занаятчийски цели. Така че можете да излеете от този фрезен материал за хилядолетия на хора с относително малко усилия декоративни облекчения. Имате нужда само от мазилка, малко вода, съвпадащи аксесоари и съответната форма.

Подходящи форми за хвърляне на облекчение на мазилката

Релеф от мазилка може да бъде сравнително лесен за излепване и обикновено освобождава неусложнена от матрицата. Това е така, защото те могат да излеят релефа за разлика от триизмерните фигури в плоска форма с една част. Формите за релефи обикновено се правят без никакви подбива, така че готовият замък от излекувана мазилка може лесно да бъде отстранен от матрицата.

Сега можете да поставите за творчески и абстрактни проектирани гипсови релеф, например фолио на въздушно възглавница или подобен материал в правоъгълна рамка, преди да я изливате с гипс. Въпреки това, има и разнообразни форми за гипсови релефи, които показват мотиви на живописна природа или някои сцени и мотиви от годишния кръг, като например Великденски зайче или криценови сцени.

Това е особено важно при леене на релеф

В зависимост от материала на използваната форма, първо може да се наложи да се обработи с подходящо освобождаващо средство. Освен това използвайте висококачествена мазилка от Париж, която също може точно да запълни фините неравности във формата и да ги изобрази по-късно. По-специално в случаите на форми за релефно леене с много подробна структура, трябва да се уверите, че повърхностите са възможно най-гладки със следните мерки:

  • чрез обработване на възможно най-малко въздух в течната мазилка при смесване
  • Почиствайте формата внимателно (но внимателно) преди всяко изливане
  • Преди да настроите, разклатете малко формата или я почукайте с пръсти

Понякога се използват специални вибрационни плочи в специализирани компании (379,00 евро на Amazon *), за да позволят на въздушните мехурчета да излязат от все още течната мазилка. Но можете също така просто да почукате ръба на отливката няколко пъти, без да разлеете мазилка от Париж.

Помислете как да го закачите на стената рано

Веднага след като мазилката на Париж се втвърди, тя може да бъде залепена или завита само по относително сложен начин. Ето защо трябва да помислите за подходящо закрепване на вашия релеф към стената на ранен етап и например да потопите шнур, метална верига или специална закачалка в мазилката на Париж, която все още не е залегнала и да позволите на материала да се стегне поставени на правилното място.