Изградете сами ролетна щора

Изграждането на външна ролетна щора самостоятелно е много сложно, тъй като би трябвало да изградите и кутия с ролетни щори. Тук обаче можем да ви покажем вътрешна ролетна щора, която можете да изградите сами, която можете да използвате и отвън в ограничена степен.

Изградете си ролетна щора от плат за сенници

Най-лесният начин да го изградите сами е римска щора. Най-добрият начин да направите това е първо да вземете плат за сенници. Уверете се, че сте избрали тъканта според измерванията, тъй като ще трябва да зашиете и кухи шев, през който можете да издърпате теленото въже отстрани. Ще ви трябват и следните части:

  • Прочетете също - Изградете сами сляп шкаф
  • Прочетете също - Изградете своя собствена винарска изба
  • Прочетете също - Скъсяване на ролетна щора
  • Телени въжета за странично насочване
  • Тент плат за венецианска щора
  • Пръчки от фибростъкло за горната и долната част
  • Крепежен материал за телените въжета

Зашийте подгъва - също за кръстосаните скоби

След като сте измерили прозореца и сте получили плата, можете да шиете подгъва. За да направите това, имате нужда от около 3 см извънгабаритни от всяка страна. Такъв подгъв също е пришит отгоре и отдолу, за да могат да се използват напречните скоби от фибростъкло. Можете да намерите тези пръчки от фибростъкло в занаятчийския отдел за изграждане на хвърчила.

Закрепете телените въжета към крилото на прозореца

Можете също така да използвате допълнителни кръстосани пръчки, за да можете да опънете по-добре ролетната щора като цяло. Сега можете да започнете да фиксирате въжетата. Има фиксатори с дистанционер за телените въжета на халогенни лампи. По този начин можете да се уверите, че въжето не трябва да лежи директно върху рамката на крилото на прозореца.

В зависимост от системата, въжето сега се затяга по различен начин в скобите. В средата на края на ролетния блайнд, който искате да натиснете, за да отворите и затворите, все още можете да шиете линия и винт на крилото на прозореца със съответната кука.

Затегнете слепите към въжетата

Сега можете да поставите слепите върху въжето и да закрепите въжето на въжето, а все още не е заключена страна. Ролковите щори могат да работят или да се договарят произволно в въжетата. Ако искате да използвате такава самостоятелна ролка като външна ролка, трябва да помните, че не можете да го използвате отвътре.

Използвайте като външен ролко

Както можете да видите тук, е сложно да инсталирате кутия за ролка. За самостоятелно изграждане на това усилие не е абсолютно. Можете да използвате такава външна ролка, но вместо това като слънце.

Съвети и трикове Вместо сами да изграждате ролетни щори отвън, струва си да помислите да инсталирате тук капаци на ролетни щори, които отваряте отстрани. Можете да проектирате тези щори да изглеждат като дървени летви на дървена ролетна щора.