Поставете слънцезащитна щора на балкона

Външните ролетни щори могат да се монтират много добре като защита от слънце и поверителност на прозорци, стъклени врати или откъм балкона. Ако е необходимо, ролетната щора просто се издърпва и след това предлага ефективна защита, която също е относително лесна за закрепване.

Използвайте слънцезащитни щори, подходящи за балкони

Намерете някаква защита от прекалено силна слънчева светлина или се предпазете от алчен поглед. Това работи много лесно със слънцезащитна щора, която е прикрепена към външната страна на балкона. Най-лесно работи, ако поставите слънцезащитната щора на покрива или. Закрепете долната страна на балкона на следващия по-висок етаж. По този начин ролетната щора осигурява екран за поверителност на балкона, слънцезащита и също така предпазва интериора от прекомерно нагряване. Използвайте обаче само подходящи слънцезащитни щори, изработени от устойчив на атмосферни влияния и стабилен материал, които също могат лесно да бъдат почистени, ако е необходимо. Такава слънцезащитна щора предлага няколко предимства:

  • адекватна слънцезащита
  • лесен за използване
  • Дълъг срок на годност при използване на подходящи материали
  • предлага се и в електрически версии
  • сравнително лесно за сглобяване

Какво трябва да имате предвид по време на сглобяването

Намерете подходящо място, което осигурява добър начин за закрепване на слънцезащитната щора, например покрива или долната страна на следващия по-висок балкон. Уверете се, че слънцезащитната щора е здраво закрепена и че удължената слънцезащитна щора е прикрепена към противоположната страна. може да се прикачи. Релсите за бягане, които не позволяват на ролетката да се удари в стена или стъклото на прозореца, предпазват от увреждане при силен вятър. Можете да закупите външна неприкосновеност на личния живот и защита от слънце със здрав материал, изработен от специална плат за сенници. В идеалния случай това се води по въже или релса и следователно не може да стане независимо дори при силен вятър.

Различни версии на сенниците

Можете да получите различни ширини от специализирани търговци на дребно, за да осигурите адекватна слънцезащита за зоната, която искате на балкона, например под формата на завеса от две части с плат, като горната част върви вертикално като външна ролетна щора, докато долната част е разгъната като вид сенник. Така наречените сенници с падащо рамо или полукасетни сенници също са подходящи за по-малки площи, сенници за ръкави често се използват за по-големи балкони. Потърсете съвет от специализиран търговец коя защита е най-подходяща за вашия балкон.