Поставете слънцезащитна щора електрически

Ролетна щора предлага лесен начин за защита на стаи или вътрешни дворове от прекомерна слънчева светлина и топлина. В електрическата версия ви предлага също огромен комфорт и лесна за използване слънцезащита.

Използвайте електрически контролирана слънцезащитна щора

Ролетните щори са една от най-популярните инсталации, когато се желае проста слънцезащита. Предлагат се в различни дизайни, включително лесни за използване и електрически задействащи се слънцезащитни щори, които позволяват определено ниво на комфорт. Има различни контроли, а също така имате различни опции за задвижванията, като двигател с напрежение 230 волта, задвижван от мрежата или обикновено задвижване на батерията, което позволява инсталиране дори на места, където няма налично напрежение в мрежата. Можете да получите различни версии на електрически сенници, като следните:

  • Стандартни дизайни без касета или странични опори
  • Комфортни версии с касета и странични направляващи релси
  • Слънцезащитни ролетни щори с електрически задвижвания в нормални размери или големи размери

На какво трябва да обърнете внимание при избора на слънцезащитна щора

В зависимост от размера и производителя можете да избирате между различни дизайни. На първо място, това е въпрос на постигане на адекватна слънцезащита. Често е желателно да имате допълнителен екран за поверителност или затъмняващо устройство. Помислете добре коя функция трябва да изпълнява слънцезащитната щора, независимо дали това е например обикновена слънцезащита или екран за поверителност. Предаването на светлина също е важно и играе важна роля във връзка със слънцезащитата. Трябва да се има предвид и изборът на материал, например, ако слънцезащитната щора е подходяща и за монтиране във влажни помещения като кухнята или банята.

Когато електрическо задвижване има смисъл

Електрическо задвижване за ролетна щора е не само удобно, но може да има смисъл или да бъде полезно при определени условия. може да е необходимо, например при извънгабаритни слънцезащитни щори или монтаж върху прозорци с голяма надморска височина. Дори и с тежка ролетна щора и ниска монтажна височина, електрическото задвижване може да увеличи комфорта и да опрости работата. Ако обаче това е покривен прозорец, ръчното управление обикновено е възможно само с огромни усилия, например при инсталиране на механични задвижващи устройства. Обикновено е много по-лесно да изберете електрически вариант, който може да се управлява чрез дистанционно управление.