Изградете сами мярка за маркиране

Използва се само рядко, поради което не се купува поради предимно високите цени - габаритът на бара. Можете обаче лесно да изградите марка сами. По-долу сме обобщили за вас как можете сами да изградите мярка за маркиране.

Закупеният габарит често е всичко друго, но не и скъп

Обяснихме подробно в свързаната статия как правилно се използва габаритът на пръта. Това показва, че марката се състои само от няколко отделни части. От друга страна, дори в евтиния магазин за хардуер, мярка за покритие често изглежда почти неоправдано скъпа.

  • Прочетете също - Създайте свой собствен държач с отворен ключ
  • Прочетете също - Изградете сами винтова скоба - работи?
  • Прочетете също - Изградете сами обикновен блок на скрипец

Изградете своя собствена мярка за маркиране евтино и бързо

Тъй като маркировъчният габарит не е необходим толкова често, това е малко икономична покупка за много домашни майстори. Но това не означава, че трябва да се справите и без габарит; Можете лесно да го изградите сами. За това ви трябва само малко материал:

  • квадратна дървесина, която можете да изрежете в средата на квадрат
  • две парчета дърво, върху които сте сложили езика и браздата
  • плоска метална линийка
  • 1 х резбова вложка, подходяща за завинтващ се писалка, държач за писалка и др. (на первазите)
  • 1 х резбова вложка за фиксиращ винт (върху квадратния дървен материал)

Дървесината, разбира се, трябва да се състои от възможно най-твърдата дървесина.

Изградете марката сами

Фрезова език и жлеб

Двете ленти от твърда дървесина трябва да бъдат подвижни една към друга. За да направите това, и двете са фрезовани с език и жлеб. Най-добрият начин да направите това е да използвате рутер със съответните фрези. И двете ленти трябва да са изравнени по височина.

Вижте и подайте изреза

Сега в дървения материал се прави правоъгълен изрез. За да направите това, ъглите са предварително пробити с бормашина за дърво (1,79 евро на Amazon *), след което се използва прободният трион. По-добре правоъгълникът се изрязва леко твърде малък, след това лекият супернатант може да бъде фрагментиран с файл точно за измерване.

Подгответе аксесоари като владетел и нишка

В лентите, сплескването с размерите на владетеля вече може да се смила, така че да е поне да е поне в плъзгача. Сега дупките за нишката се пробиват и се използват метални конци. Разбира се, владетелят трябва да бъде поставен, че съвпада с по-късно използваната игла с цип.

Съвети и трикове по принцип можете също да създадете мярка за покритие според същия принцип на метал или вместо игла за цип, държач за писалка (маркер, стенен молив, тебешир и др.) Вмъкване. Това означава, че можете да изградите правото на вашия индивид нужди сами.