Дъбово стълбище за вечност

Свободно формулирано след немски поет, това важи и за стълбищната конструкция: „Какво сърби дъбовото стълбище, когато е стъпкано на стотици фута?. “Не без причина дъбът е един от най-популярните видове дървесина в стълбищната конструкция. От съображения за разходите дъбът се използва най-вече като фурнир или залепено дърво.

Фурнир и залепени панели

Ако искате да покриете стълбите с дърво, изберете продукти, направени от дъбово сърце, едно от най-устойчивите дървета в Европа. Висококачествената дървесина има и дълъг живот на открито поради своята устойчивост на гниене. Твърдите дъбови стълби са редки поради съображения за цена.

  • Прочетете също - Варианти за покритие на стълби за вътре
  • Прочетете също - Варианти за стълбищното покритие на бетонно стълбище
  • Прочетете също - Дървено стълбищно покритие за вътре или отвън

В повечето случаи в дървени стълби се използват фурнирните плочи или салат дъбови дървесина. В допълнение към отличните характеристики, свързани с гниене, дъб дърво е много устойчива на абразия, надраскване поради твърдостта си само леко и е достъпна за широка гама от цветове, лагеми и структури.

Впечатление за оптично твърдо дърво

Ако се заемат бетоново стълбище с дърво, панелите с дъбови повърхности са подходящи, които имат три до пет милиметра дебел фурнир. Като подструктура на дървените плочи се използват дървесни материали и влакнести смеси. Алтернатива са залепени дъбови панели, допълнени с други гори.

Дървеното стълбище на бетона може да доведе до впечатление за солидно стълбище при умело събрание. Странични части като бузи или структури за поддържане като Холм, които също се състоят от дъбов фурнир. В интериора може да се използва и белина от дъб.

Спектър на цвета и текстурата

Естествените нюанси на дъба варират от тъмнокафяви до жълтеникави, оранжеви и червеникави тонове. По-нататъшната обработка като пушене или пламване допълнително увеличава цветовия спектър. В зависимост от вида на дъба, покритието на стълбите може да има много изразени зърна и текстури или да разкрива само лек облак подобен модел.

Външният вид на стъпаловидните покрития се влияе и от формата на предните ръбове на стъпалата. В допълнение към обикновения квадратен нарязан ръб, са популярни скосени скоси и заоблени ръбове. Пестеливостта на висококачествения дъб позволява грижи за поддръжката чрез смазване на стълбите, които по този начин запазват характерните си свойства за дълъг период от време.

Съвети и трикове Солидни стъпала с неутрални щрангове или отворени стълбищни конструкции намаляват нуждата и разходите за необходимия дъбов дървен материал.