Прикрепено е стълбищно покритие от ламинат

Ламинатът се състои от многослойни материали и в наши дни се предлага като лесен за инсталиране системен продукт. Системата за щракане, позната на плоски повърхности, е модифицирана в един вид приставка за продукти като стълбищно покритие чрез свързващи и крайни ленти, както и панели и помощни средства.

Прикрепена облицовка

Стълбищното покритие, изработено от ламинат, се състои от нарязани по размер листове материал, които се сглобяват чрез свързващи ленти. Стъпалата могат да бъдат залепени, докато щранговете в повечето системи често представляват хлабаво покритие на стълбището.

  • Прочетете още - Саниране на стълбищни настилки в две стъпки
  • Прочетете също - Подновяване на стълбищно покритие в зависимост от материала
  • Прочетете също - Варианти за покритие на стълби за вътре

Надвисналите краища на стъпалата обикновено са покрити с ламинирани стълбищни покрития и щрангът върви вертикално надолу по предния ръб на стъпалото. Получените кухини зад облицовката на щранга и стария щранг са фиксирани с дистанционни елементи. Съединителна лента с вмъкнати пролуки под ъгъл от 90 градуса образува предния ръб на всяка стъпка.

Вградена система със или без издатина

Ако искате да модернизирате стълбището си и да изберете ламинат като новото покритие на стълбите, често ще ви напомня как се бъркате по стълбището, когато го инсталирате. Отделните парчета се изрязват, за да се поберат в разклонителни плоскости и се сглобяват.

Ако трябва да останат изпъкнали краища на стъпалото и задълбочаващ се щранг, за да се получи по-голяма повърхност на стъпалото, като облицовка на ръба трябва да се монтират L-образни крайни ленти. При този тип конструкция трябва да се залепят както протектори, така и щрангове. Довършителните ленти могат да бъдат създадени с помощта на две свързващи ленти, направени от отделни ламинатни ленти. Правоъгълните ламинатни ъгли също се предлагат като сглобяеми части, въпреки че често се очакват големи количества отпадъци.

Клас на абразия

Всеки, който избере стълбищно покритие от ламинат, трябва да вземе предвид класа на абразия на продукта. Стъпалата трябва да принадлежат най-малко на клас на абразия AC2 за средна интензивност на използване. В случай на често посещавани стълби, които се използват толкова често, колкото коридора или коридора, се препоръчват стълби от ламинат с клас AC3.

Един и същ ламинат често може да бъде закупен в различни класове на абразия, така че вертикалните щрангове също могат да бъдат направени от AC1 поради съображения за цена.

Съвети и трикове Ламинатът е много чувствителен към влага и не бива да избирате този материал като стълбищна повърхност на стълби в близост до входове или изходи и с голямо натоварване от мокри подметки за обувки.