Стълбище от сизал създава естествена атмосфера

Влакната на няколко вида агави образуват естествения материал сизал, който се използва в много области. Като покритие за под и стълби, сизалът е ценен заради естествения си вид, здравината си, топлината на краката и неплъзгащата се повърхност. Възможно е фиксирано и разхлабено полагане.

Сизалът е въпрос на вкус

Ако мислите за стълбище на закрито, също ще попаднете на сизал. Не всеки харесва лаконичния външен вид на продуктите с груби влакна и затова само личният вкус в крайна сметка може да реши.

  • Прочетете още - Саниране на стълбищни настилки в две стъпки
  • Прочетете също - Подновяване на стълбищно покритие в зависимост от материала
  • Прочетете също - Прикрепено е стълбищно покритие от ламинат

Сизалът има груба повърхностна структура, която в зависимост от качеството варира от груба и твърда до полугруба и мека. Подходящ е както като изцяло поставено стълбищно покритие, така и за полагане като стълбище или под формата на постелки. Във всяка версия сизалът предлага свързана с материала защита от приплъзване по стълбите.

Цветове и структури

В повечето случаи сизалът се избира като настилка в естествени нюанси на влакната, които варират от млечно бял до тъмно бежов и светлокафяв. Широко разпространени са линейни структури, които могат да бъдат разположени вертикално, хоризонтално или диагонално. Фибрите обаче се предлагат и като привличащи вниманието декорации на стълби, които са оцветени в интензивни цветове.

Специалните техники на тъкане могат да създадат спирални шарки или да имат вплетени геометрични елементи. Ръбовете и границите на цветовите преходи са плавни поради естеството на материала и изглеждат размити за зрителя. Ръбовете са повече или по-видимо свързани.

Обработка и поддръжка

Сизалът е еластичен, когато е положен и може да бъде добре насочен по краищата на стъпалата. Използва се като стълбище, често е прикрепено със стълбове за стълби. Препоръчват се неплъзгащи се гумени подложки, тъй като в противен случай сизалът има свойството да прави "туризъм"."

Сизалът като стълбищен килим е нечувствителен и може да издържи на влага, при условие, че се изсушава своевременно. Сизалът не се пере, той може само да се измие и измие. Петната, получени от влажни вещества, могат да бъдат премахнати само в ограничена степен, но те "текат" с течение на времето.

Съвети и трикове Колкото по-грубо е покритието ви от стъкло от сизал, толкова повече трохи от фибри има. Разликите в качеството на видовете тъкани определят интензивността на "коефициента на троха ".