Течащата рамка на прозореца трябва да бъде поправена незабавно

Ако протече рамка на прозорец, повредата трябва да бъде отстранена незабавно, за да се изключат сериозни последващи повреди. Течът може да бъде ограничен само до течения или влагата и влагата могат да проникнат вътре. В този случай обаче трябва да се прави разлика между конденз и проникваща влага.

Забележителни знаци

Рамката на прозореца може да изтече веднага след инсталирането или да изтече с течение на времето. В повечето случаи причината се намира в връзката между рамката на прозореца и зидарията или разкриването. Въпреки че при новите прозорци има дефекти в конструкцията и сглобяването, за старите прозорци обикновено може да се приеме умора или повреда на материала.

  • Прочетете също - Незабавно фиксирайте влагата в рамката на прозореца
  • Прочетете също - Инсталирайте рамки на прозорци по балансиран начин
  • Прочетете също - ако е възможно, никога не пробивайте рамки на прозорци

Типични признаци на течащи прозорци са:

  • Рушаща се зидария
  • Влажна зидария
  • Влага в рамката на прозореца
  • Профилни деформации
  • Дефектна шпакловка
  • Разхлабваща строителна пяна
  • Ерозирана уплътнителна лента за прозорци

Анализ на щетите

Преди ремонт на прозорец, всички течове трябва да бъдат локализирани. В по-ранни времена пространството между зидарията и старите прозорци често е било запълнено само с пяна. Ако не се вижда допълнителна уплътнителна лента, тя трябва да бъде прикрепена по-късно. Когато се запечатва прозорецът, често се препоръчва изолация отвътре, за да се избегнат зидарии и мазилки.

материали

Възможността за ремонт на рамка на прозорец зависи до голяма степен от материала. Докато дървените рамки обикновено могат да бъдат добре запечатани дори при стари прозорци, изкривяването на материала може да е причина за течащи пластмасови прозорци.

При изолиране на рамката на прозореца, течовете трябва да се кръжат, да се локализират и поправят съгласно принципа на проба и грешка. Свещ и сешоар могат да бъдат полезни при проследяването му. Също така е важно да проверите долния отвор и, ако е необходимо, да запечатате перваза на прозореца.

Ако прозорец се изтегли, след като рамката на прозореца е била изключена като причина, трябва да се проверят затварящият механизъм, положението на профилите и остъкляването, включително шпакловката на прозореца.

Съвети и трикове Ако във вашия имот под наем има течащи прозорци, това ви дава право на намаление на наема. В повечето случаи пет до двадесет процента се считат за подходящи от съдилищата. Ако влагата попадне и причини увреждане на водата и плесените, може да се намали до петдесет процента.