Сенник при свързването на стената и уплътнение върху голяма площ

Всеки, който мисли да запечата навеса, обикновено има предвид връзката със стената. Има обаче и други компоненти и строителни обекти, които трябва да бъдат непропускливи. Вода не може да проникне под облицовка в ъглите и предните страни. Ако капакът е съставен от повече от едно парче, фугите и ставите са потенциални врати за навлизане на вода.

В допълнение към свързването на стената са възможни много други точки на уплътняване

Многото различни конструкции и материали, с които може да се изгради навес, често имат и други точки в допълнение към стената, която трябва да бъде запечатана, където е необходимо задълбочено запечатване. Следните видове конструкции и конструкции създават допълнителни изисквания за запечатване:

  • Прочетете също - Твърдо и сигурно запечатайте връзката на стената на сенника
  • Прочетете също - Постройте сами малък навес
  • Прочетете още - Стоманеният навес е вечен
  • Покриване или покриване на повече от една част
  • Облицовка на бетонна док
  • Покриване на балдахин като покрив на Walm
  • Закрепващи точки на понивни тръби, части на рамката и канавка
  • Всички винтове и ниски глави
  • Връзки на опорни стълбове, длъжности и, ако е приложимо, техните столици

Вид на строителството решава обхвата на водоустойчивостта

За запечатване на балдахин, материалът и материал, от който рамката и капакът се състои от по-малка роля, отколкото дизайнерската форма. Както алуминиевата, така и стъклото или дървото решават, "прекъсва" последователен материал за усилието на запечатване.

Когато непрекъсната плоча образува целия капак, запечатване на стената и точките за закрепване се изискват, когато те се ръководят през плочата. За чисти опорни конструкции, тези точки се елиминират. Типичен пример е стъклен навес, който може да се постави или да се завинтва. Съществува потенциален риск от проникване на вода във всеки отвор за винт. Уплътнителните пръстени от каучук в комбинация с неръждаеми винтове от неръждаема стомана предотвратяват тези течове.

Същото се отнася и за облицованите конструкции. След обновяването на бетонен навес, всички облицовъчни елементи трябва да бъдат прикрепени с възможно най-малко "крайни" преходи. По-специално в ъглите и предната страна е изгодно да се монтират непрекъснато извити облицовъчни материали като ламарина. За да се предотврати навлизането на вода в шевовете отгоре, запечатването може да се поддържа чрез добавяне на защитен профил. По-малко и по-бързо дъждът източва запечатаните райони в по-малка степен.

Съвети и трикове, за да се вземе възможността за дъждовна вода и валежи, да проникнат във всички преходи, да се съберат всички припокриващи се в посоката на потока във всяка конструкция.