Енот на тавана внася нощен хищник в къщата

Енотът е един от по-редките и в същото време най-опасните неканени жители на тавана или други части на имота. Освен огромни количества екскременти и разрушителното ядене на почти всички материали, сладко изглеждащите хищници пренасят болести и ухапват хора.

Регионално неравномерен обем

Миещите мечки са особено разпространени в Хесен и Източна Германия. Тук също е най-вероятно хищникът да се премести на тавана. Постоянното изселване е абсолютно препоръчително.

Идентифициране на признаци и поведение

Енотите са дълги от четири до седем инча. Характерни са черната „бойна боя“ под очите и извитата опашка. Нощната и предпазлива малка мечка създава изпражнения, които приличат на малки кучета и в които има косми. Когато се катери, миещата мечка оставя множество следи. По-специално, драскотините по водосточните тръби и косата, уловена на скобите, позволяват доста надеждно заключение. На тавана те са шумни през нощта и генерират много шум и дори скандал.

Присъстват рискови фактори от миещи мечки

  • Застрашени домашни любимци (хамстери, пилета, кучета, зайци, котки, морски свинчета)
  • Ухапвания срещу хора
  • Предаване на лаймска болест, кръгли червеи, бяс и краста при домашни любимци
  • Голямо унищожаване на изолацията и всякакъв подлежащ на строеж строителен материал
  • Силно и миризливо замърсяване от изпражнения и урина
  • Не предлагайте варени, пържени, сурови или изгнили остатъци от храна в имота

Мерки и методи за изселване

Въпреки всички отрицателни свойства на миещата мечка, отравянето е забранено по съображения за опазване на природата. В изключителни случаи животните могат да бъдат отстреляни или уловени от квалифицирани лица.

Единственото, което остава на частните лица, е това, което е известно като траур. Използват се дейности и устройства, които вероятно са толкова силно доволни, че миенето е толкова лошо, че търси ширината. Следните методи могат да постигнат ефект:

  • Neem или Niem Oil (индийско дърво с миризма след чесън, сяра и лук)
  • Salmiakgeist (имитира изпражненията подобни скоби и дразни миещата мечка)
  • Маршрутите за достъп като вдиганията са оборудвани с непреодолими метални бариери
  • Нарежете задните дървета и изключете пътуването до къщата
Съвети и трикове Насочването на мъртвата чест ще даде на съмнителната чест да принадлежи на 23-те страни по животните в Европа от 2016 година. Следователно разпространението на хищниците е забранено, но това, което вече е оценено 800.000 свободно живи расови са доста подобни на известния спад в океана.