Монтирайте мивка върху стар скрин

Един стар скрин може лесно да бъде превърнат в умивалник. Необходими са два отвора в покривната плоча и проход в задната стена. Сифонът за оттичане на вода не заема много място. Маркучите за водоснабдяване са гъвкави и гъвкави и могат лесно да се полагат вътре.

Сумата определя пригодността

Най-важният аспект при планирането на поставянето на мивка върху стара скрин е подходящата височина. В общоприложимия стандарт за сграда DIN 68935, височината от 85 до 95 сантиметра е посочена за апартаменти под наем. Скрин, който се превръща в суета, е идеално висок от 75 до осемдесет сантиметра. Долните скринове могат да бъдат повдигнати с крачета или различна или втора покривна плоча.

  • Прочетете също - Как безопасно да закачите скрин
  • Прочетете още - Препроектиране на скрин в основната структура
  • Прочетете също - Изградете сами скрин с плъзгащи се врати

Трябва също така да се гарантира, че скринът вече не създава свободно пространство под мивката. Потребителите на инвалидни колички вече не могат да достигнат басейна. Позицията на легена върху скрина не трябва да е твърде далеч от предния ръб. В противен случай ефектът на огъване ще бъде твърде голям при използване, което ще бъде трудно особено за деца, които трябва да се засилят.

Материал и повърхности

Скрин, който се поставя в банята, трябва да е от масивно дърво. Мебелите от многофункционални панели и фурнировани скринове не могат да издържат на неизбежната влага. На покривната плоча трябва да се очакват често пръскане на вода, поради което стъклената или каменната плоча може да бъде най-доброто решение.

Повърхностите на скрина могат да бъдат защитени срещу влага и пръски вода с различни методи за обработка:

  • Запечатайте с водоустойчив лак
  • Третирайте с дървено масло до пълнене
  • Нанасяне на восък в повърхности (изисква относително често повторно израстване)

Пробиване и проникване на линии

В покривната плоча трябва да се пробият поне два кръгли отвора.

1. Подсилен маркуч за приток на вода под фитинга (диаметър 1 инч = 25,4 мм)
2. Сифонна връзка за оттичане на вода под мивката (диаметър 32-60 мм)

Задната стена се отстранява или се изрязва втулка за свързване на стената на сифона към стената. Пластмасовите сифони могат да бъдат съкратени и да имат стандартен размер от четиридесет милиметра.

Съвети и трикове Ако искате максимално да запазите интериора на вашия скрин, можете да инсталирате мивка за плот с отворен дренажен отвор в страни. За чекмеджетата, особено плоските сифони, може да се избегне необходимостта да се "жертва" повече от едно чекмедже.