Предотвратяване на гнездо на оса под дървената тераса

Едно от най-досадните и неудобни места за гнездо на оса е в празнините под дъските на пода на дървена палуба. Хората на терасата не могат да избегнат насекоми, които се издигат от ставите. Така че винаги има ужилвания. Тъй като осите използват дърво за изграждането на гнездата си, те трябва да се държат далеч.

Конфронтациите включват рискове

Близостта до движещите се хора прави дори безобидните видове оси потенциални заплахи. Когато насекомите се издигат, пътеките на полета и кариерните пътеки се пресичат. Осите се чувстват застрашени и жилещи. Ето как този вид гнездо се превръща в опасно гнездо.

Тъй като осите изграждат гнездата си от захранени със слюнка дървесни влакна, това място за гнездене често е привлекателно. В допълнение, защитата срещу валежи и тъмни кухини, които са особено търсени от немски и обичайни оси.

Монтиране на механично заключване

Подобно на всяко друго място, все още има праведник под природата. Очаква се обаче да бъде одобрен от по-ниския орган за защита на природата, ако проблемът е описан.

В идеалния случай изграждането на праведник вече е предотвратено предварително. Бариерите за механични достъпа също заключват други нежелани жители като бръмбари, мишки, плъхове и други миниатюри.

Най-простият метод е затягането на помещението под терасата отдолу, така че осите вече не могат да проникнат през фугите, както и странично. Следните два инструмента са подходящи:

1. Мрежа от комари от плат или метал от фибростъкло
2. Модел тел

Стабилните мрежи против комари, изработени от фибростъкло или тел, и моделна строителна тел имат размери на окото (един до два милиметра), които предотвратяват плъзгането на оси. Те могат да бъдат приковани към дъските на пода отдолу и да затворят фугите или пролуките. Те трябва да бъдат опънати отстрани, за да не е възможно повече проникване.

Две доста нестандартни и често нежелани мерки е напоителна система като пръскачка отдолу, която прогонва срамежливите оси оси, като ги мокри редовно с таймер или предотвратява стартирането на гнездото. Ако дървото е заменено с пластмаса, няма повече оси поради липсата на строителен материал.

Следващото видео показва преместването на гнездо на оси, което се е образувало под дървени дъски на балкона:

Съвети и трикове Много домашни средства, които се обсъждат в съответните онлайн форуми, помагат в отделни случаи. Карамфиловото масло като отблъскваща миризма и имитиращи гнезда на изкуствени оси, изработени от пластмасови или смачкани хартиени торбички и топка от хартиено маше се споменават многократно.