Защита от кражба чрез светлина - защо работи

Тъй като броят на взломите непрекъснато се увеличава, частните домакинства все повече подобряват сигурността си. Много простите опции за допълнителна защита често се пренебрегват. В тази статия можете да разберете защо светлината е отлична защита срещу кражба и как работи.

Време за кражба

Много взломи все още се случват през нощта. Въпреки че има кражби през деня (между 10:00 и 20:00), все пак има голям риск да бъдат открити там. През нощта те могат да действат по-необезпокоявано.

  • Прочетете още - Защита от взлом: светлина чрез таймер?
  • Прочетете още - Защита от взлом: Помага да оставите светлината включена през нощта?
  • Също така прочетете - защита на взлом в пластмасовия прозорец

Крачките сега имат голям интерес, не се виждат или забелязват. Далеч от повечето случаи нарушавате проекта си, ако рискът е, че можете да откриете или да видите някого.

Външно осветление

Който започва с маршрутите за достъп. Тук често са много неща, които използват крадците:

  • лоши или не осветени маршрути за достъп
  • сянката на храстите или дърветата
  • Непосметни ъгли, лежащи в тъмното

Ако успеете да осветявате такива "зони за защита" за кражбата и да се виждате отвън, рискът в кражбата се наблюдава значително. Ако външната светлина и всички лампи са свързани с детектори за движение (8.43 € в Amazon *), ефективността на възпирането нараства.

Въпреки че много собственици на жилища вече са били модернизирани тук, все още има значителни недостатъци по отношение на осветлението. Ако тези дефекти са разрешени, рискът може да намалее значително за много сгради.

Вътрешно осветление

Повечето крадци не увеличават подобрената стойност, за да посрещнат домакинствата. Те предпочитат да работят, ако никой не е вкъщи. Ето защо къщите са преди това много добре изследвани.

За да симулира присъствие, дори ако не сте там, можете да използвате променящото се осветление в къщата. Ако в отделните стаи светлината започва отново и отново, крадецът ще бъде неудържим - и може да бъде от неговия проект.

За таймерите могат лесно да бъдат изпълнени, също така контролиращият контрол предлага тази възможност.

Съвети и трикове Освен това, разбира се, става въпрос и за максимално затрудняване на достъпа за крадец. От съществено значение е да се предпазят прозорците и входната врата също трябва да бъде защитена съответно. Повечето крадци се отказват от плана си след няколко минути, ако не успеят да получат достъп. (Статистиката предполага около 5 минути). Ако успеете да спрете кражба по-дълго от този път, вие сте спечелили.