Защита от взлом без пробиване - това е възможно?

Инсталирането на аларми за кражба винаги се нуждае от специалист. Особено когато става въпрос за пробиване на прозорци или фитинги, не бива да ходите сами да работите, ако е възможно. В тази статия можете да прочетете за опциите за закрепване на предпазители без пробиване.

Опции за архивиране

Тъй като прозорецът винаги трябва да бъде закрепен възможно най-стабилно, опциите без винтови връзки са изключително ограничени. Допълнителни продукти могат да се добавят само в отделни случаи, за да се увеличи вече съществуващата защита.

  • Прочетете също - ролетни щори като защита срещу кражба? Това работи ли?
  • Прочетете още - Защита от взлом: светлина чрез таймер?
  • Прочетете още - Защита от взлом за пластмасови прозорци

Достатъчната основна сигурност по никакъв начин не може да замести това - нито за прозорците, нито за вратите на вътрешния двор. Винаги трябва да имате предвид това, дори ако тези продукти се рекламират като "безопасни ".

Устройство против повдигане на ролетни щори

Можете да прикачите прости устройства за повдигане за механични ролетни щори без пробиване или завинтване.

Функция и граница на ефекта

При тези продукти заключване се натиска между ролетката и направляващата шина и се затяга с въртящ се винт, докато ролетката вече не може да бъде изтласкана нагоре. Трябва да се направи от двете страни.

Такива прости устройства за повдигане се предлагат и от известни производители за между 10 и 20 EUR за комплект. Повечето производители обаче ясно декларират тези продукти като „защита от присъствие“, което означава, че те не осигуряват адекватна защита срещу кражба в случай на отсъствие.

Електрически капаци

Електрическа ролетна щора предлага своеобразно "автоматично" устройство за повдигане. Двигателят с ролетни щори автоматично блокира ръчните опити да го избута отвън, защото не се движи.

Телескопични пръти и бронирани решетки

Твърди телескопични пръти или бронирани решетки също могат да бъдат закрепени във вътрешността на прозореца (с прозорци, отварящи се навътре). Това означава, че не е възможно да отворите прозореца.

Въпреки това, цените на такива барове и барове обикновено са много високи, когато става въпрос за продукти от известни производители. Обикновено трябва да се съобразите с около 150 - 200 EUR за пръчка, бронираните решетки често са дори по-скъпи.

Това приблизително съответства на разходите за преоборудване на прозореца с гъбни шипове, които представляват много по-ефективна защита срещу отваряне.

Съвети и трикове Когато преоборудвате прозорците и вратите си, определено трябва да потърсите съвет от специалист и да разчитате на признатите методи, а не на допълнителни продукти. Без адекватна основна защита нямате истинска защита.