Изградете сами защита срещу кражба - това е възможно?

Отново и отново възниква въпросът дали не можете просто да изградите своя собствена защита срещу кражба вместо конвенционални, устойчиви на кражба компоненти. Тази статия обяснява какво е възможно при определени обстоятелства и какви рискове и проблеми трябва да бъдат взети под внимание.

Основни изисквания за защита

В еднофамилни къщи крадците влизат главно през прозорци или врати на вътрешния двор, в апартаменти на по-високи етажи през вратата на апартамента. Следователно необходимата защита от взлом на еднофамилна къща често е много различна от тази на апартамент или апартамент под наем.

  • Прочетете също - Изградете своя собствена ключалка на вратата - Подобрете защитата от взлом
  • Прочетете още - Защита от взлом: светлина чрез таймер?
  • Прочетете също - Изградете своя собствена винарска изба

Механична сигурност

От съществено значение е вратите и прозорците да бъдат адекватно закрепени механично. Класовете на устойчивост предлагат нормативна мярка за сигурност при взлом.

Компонентите отговарят на клас на висока устойчивост само ако нямат слаби места, които крадецът може да използва.

Преоборудване на врати и прозорци

По принцип можете сами да преоборудвате врати и прозорци, но има ограничения:

  • частите за модернизация трябва да бъдат инсталирани правилно и професионално
  • В случай на невъзстановими слаби места, преоборудването всъщност не осигурява по-висока сигурност (това важи по-специално за вратите)
  • частите за модернизация трябва да отговарят на приложимите стандарти и да бъдат ефективни
  • трябва да се спазват обичайните процедури на извършителите

Оборудването на стъкло със специални защитни филми, например, обикновено не помага - тъй като повечето извършители обикновено отварят прозорци. Проникването на стъкло или проникването на стъкло се случва само в 5 - 10% от случаите. Можете да направите това сами, но ползата е малка.

Бронирани болтове, устройства против връх и други подобни

Бронираните болтове, устройствата за преобръщане и други подобни могат да бъдат най-много допълнителна защита. Точно като механично опънато устройство против плъзгане на ролетката. Ако липсва необходимата основна сигурност, такива мерки обикновено носят малка печалба за сигурността. Ако сами сте направили такъв предпазител и не сте сертифицирани по стандарт, защитният ефект обикновено е дори по-нисък.

Алармени системи за преоборудване

Алармените системи могат да имат смисъл, но сами по себе си не предлагат никаква защита. Механичната защита срещу кражба е необходимата основа - без нея тя не работи.

Съвети и трикове Винаги се нуждаете от цялостна концепция за добра защита срещу кражба. Не пренебрегвайте защитата на гаража и имота и използвайте опциите за защита, които оградата ви предлага.