Защита от взлом - какво можете да направите механично?

Ако искате да обезопасите къщата си, имате избор между механична и електронна защита от взлом. В тази статия ще разберете подробно какви мерки се предлагат за механична защита срещу кражба и за какво винаги трябва да мислите.

Разлика между механичната и електронната защита срещу взлом

Механичната защита срещу кражба гарантира, че нарушителят е възпрепятстван да влезе в къщата от определени бариери. Всички възможни достъпи са механично обезопасени по такъв начин, че проникването е трудно или невъзможно.

  • Прочетете още - Защита от взлом: светлина чрез таймер?
  • Прочетете още - Защита от взлом за пластмасови прозорци
  • Също така прочетете - класовете за защита на взлом

В случай на електронна защита срещу кражба, алармена система и различни устройства за наблюдение осигуряват необходимото възпиращо средство.

По принцип, защитата на механичната взлом е незаменим основен строителен блок, ако искате да се предпазите от кражби. Електронните методи също са полезни и полезни, но не абсолютно необходими.

Възможности за механична защита

Не става въпрос за предотвратяване на извършителя да влезе на първо място. Това е трудно на практика. Въпросът е само да го спрете достатъчно дълго, за да се откаже от плана си. На практика - според полицейската статистика - около 5 минути. Така че непреодолимите тези ключалки не трябва да бъдат - трудно да се справят. Важното е:

  • защита на прозорците на всички етажи
  • Осигуряване на входната врата
  • обезопасяване на всички странични врати
  • Осигуряване на прозорците на сутерена и светлините
  • закрепването на решетки на прозорци или защитни ролетни щори
  • защита на гаража
  • подходяща защита на оградата и градинската порта

Има и всички други мерки, които се появяват на съответния обект и могат да бъдат бариера за крадци. Например можете да попречите на крадеца да използва покрива на гаража като помощно средство за катерене на горните етажи.

Планиране на мерките

На първо място, целият имот и градината трябва да бъдат изследвани внимателно. Трябва да се посочи всички възможни достъп. Така наречените класове на устойчивост се използват и за врати и прозорци, за да се определи коя защита е необходима.

Препоръчва се от органите за сигурност на приземния етаж и за всички леснодостъпни прозорци и врати на горния етаж, където има зона на стойката, поне клас на съпротивление RC 2 или по-висок.

Съвети и трикове винаги обръщайте внимание на така нареченото "поведение на риска". Повече за това може да се намери в нашите съвети. Това включва, например, целевото използване на светлината