Инсталирайте дренажен канал за душ и за какво да внимавате

Душ корито или отводнителен канал е алтернатива на душ с нормален канал, в който водата се събира избирателно. Такива дренажни канали са много популярни в душовете на нивото на пода без отделна душ кабина.

За какво да внимавате, когато инсталирате дренажен канал

Често отводнителни улуци или. Душ канали, използвани там, където водата трябва да изтече възможно най-бързо. Каналът улавя водата не само на едно място, но по цялата ширина, поради което е особено подходящ за душове на нивото на пода. За да може цялото нещо да работи правилно по-късно обаче, трябва да обърнете внимание на няколко неща:

  • Прочетете още - Дизайн на дренажния канал за душ кабини
  • Прочетете също - Преоборудване на душ на нивото на пода
  • Прочетете също - Инсталиране на душ на пода в замазката
  • дренаж с подходящ размер за задържане на водата
  • водоустойчив под върху цялата душ зона
  • достатъчен наклон, така че водата да се оттича възможно най-бързо

Размерът на канализацията е особено важен, за да има достатъчно капацитет за абсорбиране на водата за душ. Използвайте дренажни тръби с достатъчен диаметър, дори ако действителният сифон и неговата връзка са малко по-малки. Поставете преходно парче между дренажната тръба и дренажа, за да регулирате диаметъра.

За какво друго да внимавате, когато настройвате душа

Ако това е душ на нивото на пода без поднос за душ, подът трябва да е водоустойчив по цялата повърхност. За да се уверите в това, можете например да използвате подходящо подово покритие, в което е монтиран дренажът. Дренажният канал се вкарва в вдлъбнатина, предвидена за тази цел и се закрепва към суровия бетон. Обърнете специално внимание на монтаж на цялата повърхност на душ канала и използвайте само съвместими уплътнители и други строителни материали. Когато полагате канализационните тръби, трябва да поддържате достатъчен наклон от около два процента, ако дренажните тръби не са вече в пода.

Правилно поставете дренажния канал

Точните стъпки за инсталиране на дренажен канал естествено се различават при различните модели. От съществено значение е да следвате инструкциите за инсталиране на вашия дренажен канал. Обърнете специално внимание на достатъчното закрепване на предвиденото място и на възможно най-точното подравняване. Пазете също достатъчно разстояние от задната стена. Когато инсталирате, трябва също да процедирате много чисто, така че прахът или мръсотията да не могат да попаднат в дренажния канал.