Възстановяване на стара стълба с внимание

Красивото старо дървено стълбище е истинско привличане на вниманието в частната жилищна зона, но също така и в бизнес помещенията. Ако обаче стълбите са силно износени и евентуално вече не са напълно стабилни, се налага внимателно възстановяване, което придава на стария стълб нов облик и същевременно запазва носталгичната атмосфера. Това е най-добрият начин да започнете да възстановявате стълбите си.

Стабилизирайте конструкцията на стълбите

Стабилната конструкция е от съществено значение дори при застаряващо стълбище, така че никой да не пострада от него. Не само носещата конструкция, но и отделните стъпала трябва да предлагат същото ниво на безопасност като ново стълбище.

  • Прочетете също - Обновяване на старо стълбище
  • Прочетете също - Направете стълбите привлекателни
  • Прочетете още - Предимства на стоманена конструкция за стълбите

Работата, която трябва да подобри статиката, са най-добри в професионалните ръце. Важно в мярката за възстановяване е, че нови вмъкнати елементи се коригират визуално така, че те вече не са забелязали. Това се прави чрез глазури и евентуално чрез професионално патентоване.

Възстановете дървесните повърхности на старите стълби

За възстановяване, наред с други неща, става въпрос за получаване на най-високия възможен процент от стария материал. Разбира се, пилинг бои трябва да бъдат премахнати, както и крехко дърво, което вече не може да се стабилизира.

Отстранете дефектните лакови слоеве с елен (€ 28.44 на Amazon *) или сгъване на горещ въздух, тънки слоеве могат да бъдат шлифовани с люлка шлифовъчен (72.99 € в Amazon *) и делта мина. Посочете ги осем, че не увреждат дървените повърхности чрез топлина или химия.

След като сте създали стабилна, чиста повърхност, нанесете нов лак, глазура, масло или восък. Ако е възможно, ориентирайте се по исторически шаблони или директно върху оригиналния външен вид на вашето стълбище.

Възстановяването не означава да правите наново

Истинската реставрация има за цел да възстанови историческия облик на обект, без обаче упорито да премахва следите от употреба. Всеки античен предмет има свой личен характер, включително неговата десетилетия история.

В работата си се опитайте да схванете специалния характер на вашето стълбище и да го изработите. Не правете старото си стълбище ново, но зачитайте стария материал и неговите свойства. Така ще създадете специално бижу.

Съвети и трикове Снимките казват повече от хиляда думи: Правете снимки преди и след състоянието на стълбите си, за да документирате възстановяването.