Таванско помещение на плоския покрив на гараж

Класически елемент от дизайна и конструкцията в архитектурата е таванско помещение на покрива на гаража. В зависимост от архитектурния стил и вкус парапетът на плоския покрив на гаража е проектиран в правоъгълна геометрична форма или като мини скатен или теглен покрив с един или два реда керемиди. Ниските варианти могат да образуват корниз.

Почти всички покриви на гаражи имат таванско помещение или корниз

Плоският покрив на гараж рядко има парапет или корниз. Дори сглобяемите гаражи имат поне ниска, подобна на тавана граница на покрива, която излиза на няколко сантиметра.

  • Прочетете още - Закрепване на плосък покрив без парапет
  • Прочетете още - Конструкция на парапета
  • Прочетете също - поставете правилно парапета върху плоския покрив на зидарията

По-специално гаражите, построени от едната страна на сградата, могат да бъдат оптически надградени с таванско помещение и интегрирани по архитектурен хармоничен начин. Вариантите варират от тесни корнизни рамки с височина няколко сантиметра до „истинския“ парапет с височина между двадесет и петдесет сантиметра.

Специална дизайнерска характеристика на парапета на покрива на гаража е конструкцията, която излиза извън стените. Парапетът не е просто продължение на стената, на която седи, а разширяваща се рамка или издутина.

Два често срещани типа парапет

Следващите два дизайна и материали доминират в тавана на гаража.

  • "Пръстен за покрив ", облечен с ламарина
  • Покрив с моноблок или сгънат покрив, съответстващ на покрива на къщата

По-рядко пълни двускатни покриви се поставят върху гаражи. Те се срещат главно в свободно стоящи гаражи на по-големи вилни парцели и са склонни да се справят без таванско помещение.

Изисквания за тавана на плоския гараж

Покривът на гаража рядко служи като проходима покривна повърхност и обикновено е прикрепен с отворен битум или слой чакъл. Топлоизолацията обикновено не е необходима, което ограничава функцията на парапета до две задачи:

1. Защитете закрепването на покрива от износване, свързано с атмосферните влияния
2. Подобрете и интегрирайте гаража естетически и визуално

Плоските покриви на гаражите обикновено са запечатани със заварена битумна ламарина (13,99 евро на Amazon *). Ако се планира таванско помещение, то не трябва да се „закърпва“. В идеалния случай цялото закрепване на покрива се извършва за един проход, включително закрепването на долината и "изтеглянето" от вътрешната страна на парапета.

Съвети и трикове Изпъкналите капаци като капещи носове могат да бъдат относително малки в гаражите. Водата на покрива на гаража ви има само кратък път до земята и количеството вода е умерено поради ограничената площ на покрива.