Изграждане на таванско помещение частично или изцяло като дървена конструкция

Материалът дърво може да бъде монтиран като парапет по два начина. Той може да образува подструктурата, която е напълно покрита. Визуално парапетът в дървената конструкция не се различава от другите облечени парапети. Ако парапетът трябва да се състои от декоративно изложено дърво, е възможна конструкция от масивна дървесина или облицовка от дъска.

Добра алтернатива, особено ако изградите своя собствена

Издигането на парапет в дървената конструкция е особено впечатляващо поради възможността да се прави без тежко оборудване. Освен това има много опитни и квалифицирани майстори, които могат сравнително лесно да планират и изпълняват дървени рамкови конструкции. Едно предизвикателство е оптималното допълване и свързване на различния материал с покривната и стенната конструкция от бетон или камък.

  • Прочетете също - Изграждане на дървен парапет
  • Прочетете също - Издигане на парапет или профил на ръба на гараж
  • Прочетете още - Конструкция на парапета

Използвайте само дърво за подструктурата

Казано по-просто, конструкцията от дървена рамка се състои от няколко носещи греди, с които на покрива е издигната заобикаляща платформа. Конструкцията на парапета може да бъде проектирана с кухина или запълнено пространство.

Повърхностите също могат да бъдат затворени с панели на дървесна основа, които могат да се справят с влагата, при условие че са напълно покрити и правилно запечатани. След това подструктурата може да бъде облицована с ламарина или, с подходящо подбрани основни панели от гипс, измазана.

Облече таван с дърво

Главно от естетически съображения, строителите и собствениците на жилища искат такъв
Дървен парапет. Конструкциите от масивна дървесина са много трудоемки за изграждане и разходите са значително по-високи от тези за облицовки от дърво.
В повечето случаи дървената облицовка се сглобява от ленти от дърво и дъски, често използвайки метода на езика и браздата. Дървото трябва да бъде импрегнирано и устойчиво на атмосферни влияния, какъвто е случаят, например, с предварително обработено термо дърво.

Изградете парапет от масивно дърво

Този вариант е по-скоро работа за истински ентусиасти с добър опит в дърво строителството и дърводелството. Тук се използват покривни греди, които частично отменят предимството на по-ниската нужда от тежко оборудване. Вариантът обикновено се избира, когато цялата сграда е дървена конструкция. Таванското помещение често е оформено като затворен парапет или като парапет на балкони и покривни тераси.

Съвети и трикове Винаги се опитвайте да създадете вентилирана конструкция, когато дървото участва по някакъв начин в конструкцията на парапета. Само тогава дървото може да използва възможно най-добре специфичните си свойства на материала и точността на размерите се увеличава.