Запечатване на вана и за какво да внимавате

Стареещата вана не винаги трябва да се подменя незабавно. С ново покритие или. Уплътняването ви дава възможност да премахнете тежките признаци на износване и повреда и то без скъпа замяна.

Ново покритие вместо нова вана

Цялостното покритие и запечатване позволява на стара и вероятно вече повредена вана да блести в нов блясък. Важно е обаче да отстраните големи повреди, преди да нанесете нов уплътнител. Имате избор между изцяло ново покритие и ремонт на повредено място. Целта е винаги да се поправи повреденото покритие, за да се избегнат повреди на материала поради влага. В повечето случаи подобен ремонт е значително по-малко сложен и по-евтин от подмяната на ваната.

  • Прочетете също - Как да поставите вана правилно
  • Прочетете още - Изграждане във вана
  • Прочетете също - Обличане на ваната правилно

Новото покритие и запечатване на вана в няколко стъпки

За да получите добър резултат, трябва да поправите ваната в няколко стъпки и да поставите ново и устойчиво уплътнение. Покритието е значително по-малко сложно от замяната му и ви предлага редица предимства:

  • без отнемащо време разкъсване и смяна на старата вана
  • няма повреди по околните плочки
  • ремонтът се извършва по-бързо от размяната
  • банята може да се използва отново много по-бързо

Как ще се извърши новото покритие

Предварителната работа или. тяхното професионално изпълнение. Повърхността трябва да се почисти старателно. Трябва също така старателно да премахнете всички силиконови фуги, които граничат с ваната. Не забравяйте да отстраните старателно остатъците със силиконов препарат за отстраняване. Важно е да предпазвате околните зони от замърсявания и повреди, докато работите.

Как да подготвим ваната и след това да я покрием правилно

На първо място, ваната трябва да бъде добре почистена с почистващ препарат за баня. След това се уверете, че повърхността е добре изплакната с чиста вода и изсушена. Сега става въпрос за загрубяване на повърхността на ваната, за да се получи достатъчно стабилна повърхност. За целта първо използвайте груб, а след това фин абразив. След подготвителната работа се нанася боята. От съществено значение е да следвате инструкциите на производителя, за да получите устойчива повърхност.