Изградете навес сами в съответствие със закона

Има цяла гама от възможни покриви, които могат да бъдат изпълнени на имота, на сградата и в градината. Съответно, обща декларация за легитимно и законно строителство не е възможна. По принцип в строителния закон на отделните федерални провинции покривите със контакт със сгради се оценяват по-стриктно от покривите на градините.

Изисква се освободено, уведомяване или разрешение за строеж

По-малките покриви над пощенска кутия, зеленчуков участък или купчина дърва за огрев са защитни конструкции, които не изискват разрешение. Като грубо ръководство, от площ на покрива от около пет квадратни метра, доклад за сградата винаги трябва да се представя на строителния орган, за да се избегнат всякакви законови клопки.

  • Прочетете също - Изградете сами покрив над мазето
  • Прочетете също - Изградете сами навеса за роботизирана косачка
  • Прочетете също - Изградете си навес за дърва за огрев

В повечето федерални провинции покривите в градината и на сгради до тридесет квадратни метра се класифицират като подлежащи на обявяване, но без одобрение. Строителните власти ги категоризират в следните три групи:

1. Пълна свобода на разрешителни за строеж и регистрация
2. Трябва да се докладва чрез обявление за строителство, но няма да бъде проверено
3. Проучват се условията за необходимото разрешение за строеж

Публично и частно право

Друг аспект са правните области, свързани с разрешението за строеж на покрива.

Публичното право определя условията за общото и местното строително право. Оразмеряването, материалите и външният вид са решаващи тук и трябва да отговарят на местния план за развитие.

Въпросите за съседите и евентуалното им увреждане чрез покрива са частноправни. Твърде много сянка може да доведе до отказ на разрешение за строеж. Всички конструкции, включително сенници, които са издигнати на по-малко от три метра от линията на имота, може да изискват съгласието на съответните съседи.

Проекти и материали

Много зависи от избора на материали и свързания с тях визуален ефект на покрива. Самостоятелно направен балдахин от дърво изглежда по-масивен, обемен и се намесва все повече в цялостния облик, отколкото леката конструкция, например, изработена от нежни алуминиеви пръти и акрил или плексиглас като пълнеж.

Конструкцията и конструктивната форма могат да бъдат отхвърлени в една версия на материала и одобрени с различен избор на материал при един и същ метод на строителство.

Съвети и трикове Закрепването и анкерирането също влияе върху оценката от страна на строителните власти. Ако продължите по минимално инвазивен начин с точкови основи и създадете само малко количество запечатани площи на пода, някои от отрицателните известия ще се превърнат в разрешение.