Поставете покрив между къщата и гаража

В зависимост от разстоянието и структурните условия, покривът между къщата и гаража може да създаде нещо повече от естетическа добавена стойност. Често свободното пространство или нишата е повече или по-малко загубено подово пространство. Свързващият покрив създава допълнително защитено пространство, което може да се използва по много различни начини.

Придаване на функция и значение на неизползвано свойство

Къде се намира гараж, зависи от оформлението на строителната площадка и имота. В двуфамилни и терасовидни къщи гаражите обикновено граничат директно върху стената на къщата, без да има място между тях. Еднофамилните къщи позволяват други, спестяващи място и сложни позиции. Често между тях има по-малко или по-голямо пространство.

  • Прочетете също - Трапецовидният лист - полезен покрив за гаража
  • Прочетете също - Постройте сами навеса за домати
  • Прочетете още - Изграждане на навес сами в съответствие със закона

Тази ниша може да изпълнява различни функции чрез покрив и в същото време комфортът на живот може да бъде увеличен. Следните приложения печелят място, място за съхранение и практически предимства при ежедневното управление на частния дом:

  • Създайте защитен от дъжд достъп между къщата и гаража
  • Настройте място за съхранение и място за кофи за боклук, устройства и велосипеди
  • Спечелете допълнително място за паркиране (навес за автомобили) или вътрешен двор (двор), ако размерът е подходящ
  • Осъществете достъп до атриума, терасата на покрива или верандата на покрива на гаража
  • Използвайте оптична интеграция за еднакъв външен вид (моноскатен покрив на гредите)

Практически възможности за изпълнение

В зависимост от архитектурните спецификации покривът може да удължи покрива на къщата или гаража в съответствие с курса. Към гредите може да се прикрепи едноскатен покрив и "довежда " гаража под покрива. Хоризонталното продължение на покрива на гаража създава компактен външен вид. Третият често срещан вариант е да се монтира скосен покрив, който се спуска надолу до нивото на покрива на гаража.

Много различни ситуации на одобрение

Покривът, построен между къщата и гаража, винаги е индивидуална строителна мярка. В допълнение към общото строително законодателство, роля играят и държавното строително право и местните разпоредби като плана за развитие. По отношение на разрешението за строеж на покрива трябва да се вземе предвид и наредбата за гаража на съответната федерална държава.

На практика строителните проекти, които не достигат височина повече от три метра, не подлежат на процедури и / или се декларират като мерки за обновяване.

Съвети и трикове Ако оставите покрива да стърчи отпред, можете също така да осигурите защитен от дъжд пътека за свързване на сгради една до друга в едно и също подравняване.