Боядисване на бетонен таван и създаване на фин гипсов облик с кварцов пясък

Модерен бетонен таван обикновено не може да бъде боядисан директно в необработено състояние. Фугите между таванните елементи и люспите и отворите, които обикновено присъстват, трябва предварително да се запълнят. Конвенционалното пълнене не е особено подходящо за безброй малки отвори. Опцията е опъната боя с кварцов пясък.

Готов бетон с общи малки и много малки повреди

В продължение на няколко десетилетия сглобяемите бетонни елементи почти винаги се използват като подови плочи в новите сгради. При серийното производство и по време на транспорта малки повреди са често срещани и могат да бъдат значителни. Освен това в повечето случаи се създават челни фуги, тъй като бетонните плочи не са адаптирани към подовия план.

  • Прочетете също - Грундирайте бетонния таван преди боядисване или тапетиране
  • Прочетете още - Укрепване на бетонен таван след това
  • Прочетете още - Покриване на бетонен таван с гипсокартон

За миряните дизайнът на тавана е една от най-напрегнатите и трудоемки задачи. Тапетирането изисква опит, мазилката изисква още повече от него и облицовката, например с панели, отнема много време. Предполагаемото най-просто решение, боядисването на бетонния таван, изисква относително трудоемка подготвителна работа.

Чрез боядисване с добавяне на кварцов пясък таваните (и стените) могат да бъдат покрити с фино покритие, подобно на мазилка. С избора на зърно може да се постигне по-груб ефект. Кварцовият пясък обаче не трябва да надвишава 1,2 mm като максимален размер на зърната.

Как да нарисувате бетонния си таван с добавяне на кварцов пясък

  • Грунд за бетон
  • Шпакловъчен цимент
  • Вътрешна боя (дисперсия)
  • Фин бял кварцов пясък (размер на зърната 0,3 до 0,8 мм)
  • Абразиви
  • Мелене жираф
  • Инструменти за рисуване

1. Грундиране

След задълбочено обезпрашаване нанесете грунд съгласно инструкциите на производителя.

2. Шпатули

Запълнете челните фуги и по-големите люспи и дупки и изгладете грубо повърхностите.

3. мелене

Използвайте шлайфащ жираф, за да изравните целия таван.

4-ти. Смесете цвят

Смесете около седемдесет милилитра кварцов пясък за един литър боя. Колкото по-голямо е зърното, толкова по-нисък е делът.

5. Четкам

С бояджийска ролка на телескопично удължение боядисайте тавана, започващ отстрани на падането на светлината (прозорец)

Съвети и трикове Добър компромис може да бъде, ако прикрепите хартиени отпадъци към тавана. По-лесно се "залепва" от тапета и също така покрива по-малко прецизно обработени повърхности, фуги и дупки. Тогава боядисването на отпадъците е много по-лесно и външният вид на вашия таван е добър.