Душ на нивото на пода с ниска монтажна височина и предимствата

Душът на пода ви предлага редица предимства. Днес има различни решения както за нови, така и за стари сгради. Последните са особено полезни при ремонти на баня, където старите душ корита трябва да бъдат заменени с душове на нивото на пода.

Душът на пода ви предлага много предимства

Многото предимства на душа на пода са особено забележими, когато душът се използва от по-малки деца или възрастни хора, тъй като е много безопасно решение, ако е създаден професионално. Ето най-важните предимства на душа на пода:

  • Прочетете също - Ако душът на нивото на пода тече
  • Прочетете също - Душ на нивото на пода: твърде малък наклон
  • Прочетете също - Преоборудване на душ на нивото на пода
  • безбариерна конструкция напълно без прагове, ако не се използва отделна душ кабина
  • безпроблемното интегриране на душа в банята
  • възможна е гъвкава конструкция на душ кабината
  • много лесна поддръжка на душа и душ кабината

Няколко различни варианта за душ на пода

Има няколко начина за изграждане на душ без бариери, например с помощта на душ кабина, която има много ниска монтажна височина и която също може да бъде монтирана много лесно в стара сграда. Единственото изискване е да има подходящ дренаж, за да се осигури градиентът, необходим за душа. Като алтернатива може да се използва и инсталационна кутия с помпа за отпадъчни води. Друга възможност е да се използва така наречената дъска за душ. Това е специален душ елемент, който може да бъде облицован с плочки например. Необходимият наклон за канализацията вече е интегриран в този душ, така че водата да може да тече правилно през цялото време. Имате избор между версии със затваряне в средата или с дренажен канал.

Използвайте наклонена замазка с душ канал

Можете да отидете по съвсем различен начин с така наречената наклонена замазка със свързан душ канал. Ако решите този вариант обаче, сами трябва да осигурите необходимия наклон, за да гарантирате оттичането на водата през цялото време. Предимството на този вариант е, че душът на нивото на пода може да бъде проектиран индивидуално, например по отношение на размера и формата на душа. Както при опцията с душ-елемента, обаче, трябва да използвате неплъзгащи се плочки, за да можете да използвате душа не само удобно, но и безопасно.