Окачете таван и сглобете подконструкция от ламарина

При окачване на таван, противопоставената дървена конструкция от летва или нещо подобно от ламарина може да образува подструктурата. Ако трябва да се създаде по-голяма кухина за изолационен материал, например, системите за окачване на ламарина често са по-подходящи. Много свойства говорят в полза на ламарината като материал, но малцина говорят против нея.

Ламарината често е по-добрата алтернатива на дървото

Ако таванът е окачен, е изгодно да се произведе възможно най-ниското тегло, за да не се натоварва излишно закрепването и да се направи съответно скъпо. Подконструкция от алуминиев лист тежи значително по-малко от дървото.

Обесването често е придружено от изолация срещу шум и загуба на топлина. Предлагат се деликатни и много стабилни ламаринени системи с дистанционни елементи и анкери за таван, за да се създаде подходящото пространство. Изравняването е технически лесно за изпълнение с куки и уши с всякаква дължина.

Свойства на ламарината в сравнение с дървото

Подконструкцията, изработена от ламарина, в сравнение с летви от дървени ленти

  • налични са прости системи за окачване и изравняване с куки и уши
  • по-ниско мъртво тегло
  • теоретично може да ръждясва по влага
  • по-трайни
  • по-точни по отношение на размерите в производството и в случай на по-късни външни влияния
  • трябва да бъде отделен, има тенденция да образува студени и топлинни мостове
  • трябва да бъде отделен, има тенденция да образува звукови мостове
  • не е органично и следователно не може да гние
  • стабилен във форма на профил

Подготвените профилни системи улесняват сглобяването

Съществуват разнообразни системи за окачване на тавани. По този начин могат да се монтират не само постоянни окачени тавани от гипсокартон и материални панели. Подвижни и гъвкави елементи се вмъкват в съответните профили и могат да бъдат повдигнати чрез повдигане, когато е необходимо.

Обработката на ламарина е малко по-скъпа от тази на дървесината. Пробиването на ламарина изисква по-прецизен и по-внимателен подход. Въпреки това, този недостатък не е от значение в повечето сглобяеми системи, защото всички отвори и дупки са подготвени за крепежни елементи. Най-много се изисква по-ниска дължина.

Всички системи са в процес на изграждане. В момента на стените профилите на стената са монтирани като основен носител на натоварване. Впоследствие хоризонталната рамка с форма на решетка върху точките на окачване се суспендира и поставена на профила на стената.

Съвети и трикове спряно одеяло винаги произвежда пространство за съхранение, което често е неизползвано. Може би е добра идея, ако мислите за люк и някакво решение за място за съхранение, например да приберете зимно спално бельо зад люка на тавана.