Душ на балкона

В градината маркучът вече не е достатъчен, за да осигури хладно освежаване между тях. Днес човек използва външни или градински душове. Това означава, че хладното освежаване под формата на душ също става все по-популярно на балкона. Тук можете да разберете как можете сами да изградите такъв душ, от какво имате нужда, но също така и всички законови изисквания.

Тенденцията към градински и балконни душове

Градинският душ отдавна е заменил градинския маркуч за охлаждане. Специализираната търговия реагира на това и предлага множество продукти. Разбира се, можете да го използвате и за душ на балкона. Но оформените градински и балконски душове в никакъв случай не са евтини. Изградени от тропически гори, цените често са над 1.000 евро марки.

  • Прочетете също - Изградете сами балкон
  • Прочетете също - Покриване на балкон
  • Прочетете още - Измазване на балкона

Изградете сами балконски душ

Технически усилия, когато го изграждате сами

Можете лесно да изградите такава градина или балконски душ сами. По отношение на технологията са ви необходими следните отделни части, започвайки от входа (маркуч или водопровод):

  • Свързващ елемент за маркуча
  • Ъглов клапан
  • Свързващ елемент (с резба), огънат или извит и за предпочитане с плоча за закрепване върху дърво)
  • Права тръба (с достатъчна дължина)
  • Огъната тръба
  • Душ глава или дюза

Строителен материал за градинския душ

Дървото е много подходящо като строителен материал. Тъй като дървото се мокри всеки път, когато се къпете, не можете да използвате местно дърво. Вместо това трябва да използвате тропически гори. Shorea Laevis е идеална за това. Дървесината е известна предимно с индонезийското търговско наименование "Bangkirai ", но ние също го наричаме Чан, Танг или Тенг (Тайланд), Джакал (Филипини) или Жълт Балау (Индия).

Заслугите на Бангкирай (Тенг, Танг, Жълт Балау и др.)

Това е една от най-твърдите гори и следователно изключително устойчива. Трайността на открито в Европа е поне 20 до 25 години. Трябва обаче да настроите балконския душ от Bangkirai по такъв начин, че дървото да не влиза в контакт с други части.

Кърви и тези петна са трудни за отстраняване. Освен това за технологията можете да използвате само неръждаема стомана. Дървесината реагира на поцинкован метал и причинява черни окислителни петна. За да предотвратите унищожаването на лигнина и посивяването на дървото, можете да го обработите с консервант за дърво.

Не забравяйте душ кабината

Сега можете сами да изградите своя душ според вашите собствени идеи. Уверете се обаче, че сте добавили и нещо като душ кабина, ако искате да използвате душ на балкона. В противен случай съседите сред вас ще покажат малко ентусиазъм. Приблизително същото, както често се случва с басейн на балкона (детски басейн, джакузи и т.н.).

Решение за подмяна на душ корита: малък басейн за гребне

Ако обаче нямате с какво да хванете водата, може би ще можете да използвате малък басейн за гребане. Сега обаче трябва да прекъснете и връзката за вода в къщата. Много малко балкони ще имат водопроводна връзка на балкона или директно там прозорец на тоалетна или баня.

Връзка с вода

Най-простото е временно решение, което можете да настроите бързо само когато го използвате. Обикновено кранът в кухнята е най-бързият за достигане. Можете да получите адаптер за това, към който след това просто свържете маркуч за вода. Сега преместете това на балкона и свържете своя самостоятелно направен душ за балкон.

Съвети и трикове Когато използвате вода на балкона - дори поливате конвенционални растения - проблемите със съседите са неизбежни. Тук можете да намерите полезна информация за наемателското право и балконите.