изграждане на душ без къпане и какви възможности има

Душ без отделна душ кабина или душ кабина е много популярен днес, защото се счита за модерен и позволява безпрепятствен достъп. Освен това душовете с плочки, например, се вписват много добре в новата баня.

Предимствата на душ без вана

Душове, изградени без отделна душ кабина или. Душовете за вграждане ви предлагат няколко предимства. Не без основание те често се използват в съоръжения като спортни зали или болници. Ако е настроен правилно, можете да се насладите на следните предимства по-късно:

  • Прочетете също - Изграждане на пейка под душа сами: различни варианти
  • Прочетете също - Изградете свой собствен душ
  • Прочетете също - Изграждане на душ - Ръководство
  • безпрепятствен достъп до душ (особено подходящ за възрастни хора или инвалиди)
  • перфектно пасване в банята
  • възможен е индивидуален дизайн на душовата зона
  • сравнително лесен монтаж дори в нова сграда
  • лека редовна поддръжка на душа

Какво трябва да имате предвид, когато инсталирате такъв душ

Има обаче няколко съвета, които трябва да следвате, особено за да получите по-късно правилно запечатан душ. Например, ако обмисляте вариант за монтаж напълно без вана, трябва да се уверите, че има достатъчно уплътнение, за да се избегнат повреди по-късно поради влага. Освен това трябва да има дренажна тръба с достатъчен наклон, за да може канализацията да се монтира директно в пода. За да осигурите достатъчна плътност, можете например да използвате водоустойчиви подподови елементи, които ви спестяват много работа и често вече са оборудвани с подходящи дренажни фитинги. Важно е обаче да се отбележи капацитетът на дренажния фитинг, който трябва да може да побира най-малко толкова вода, колкото душевата глава може да разпредели най-много.

Монтажът на душ без душ кабина

По време на монтажа е важно дали използвате под-подов елемент с наклонена повърхност или не. Наклонените елементи гарантират, че той може по всяко време да бъде източен правилно към канализацията. Ако този наклон липсва, изравняващата замазка трябва да бъде снабдена с подходящ наклон. Само ако има съответен наклон, водата вече не може да проникне в земята и да причини щети там. Също така е много практично, ако използвате под-подов елемент, който вече е оборудван с рамка, която предпазва съседната стена от повреда от водата и спретнато отделя зоната на душа от останалата част на пода на банята.