Как правилно да почистите душ с наносеал

Почти във всеки душ или. С течение на годините в душ кабините се появяват грозни петна от варовик и вода, които могат да бъдат премахнати само с големи трудности. Наноуплътнението трябва да помогне. Има обаче няколко неща, които трябва да имате предвид при почистване.

Почистване на душ с нано-уплътнение

Петната от котлен камък и вода обикновено се причиняват от факта, че остатъчната вода остава по стените на душ кабината след душа. Обикновено душ кабината трябва да се изсуши след използване на душа. Но кой го прави? Ако капките вода изсъхнат, могат да останат замърсявания и остатъци от варовик. Тогава се говори за така наречените водни петна. Наноуплътнението трябва да предотврати точно това. Можете просто да оставите водата да изсъхне, без да се притеснявате от тези водни петна и да се налага да ги премахвате отново с тромав процес на почистване. Наноуплътнението трябва да ви донесе следните предимства:

  • Прочетете също - Как да почистите обезцветените душ уплътнения
  • Прочетете още - Почистване на плъзгащата се врата под душа
  • Прочетете също - Почистване на гуменото уплътнение на душа
  • няма повече петна от вар и вода
  • връзката между стъкло и вар е предотвратена
  • лесно почистване на стъклените повърхности
  • химически почистващи препарати вече не са необходими

Как работи наноуплътнението

Обработваните повърхности първо трябва да бъдат добре почистени и абсолютно без варовик и други замърсявания. Сега уплътнителят се нанася и разпределя върху повърхността на душ кабината. След като уплътнението изсъхне, отново се полира с кърпа от микрофибър. Това ви дава много гладка повърхност, върху която мръсотията и варовикът вече не могат да се утаят толкова бързо. За да може обаче печатът да осигури постоянна защита, той трябва да бъде подновен след известно време.

Как да почистваме повърхности с нано-уплътнение

В никакъв случай не трябва да използвате агресивни или химически почистващи препарати, в противен случай уплътнението отново ще се отлепи. Това обаче не означава, че вече не трябва да почиствате душ кабината. Най-добре е редовно да използвате стъклена чистачка, за да премахнете влагата от стъклените стени. Бързо почистване между тях може да се извърши и с кърпа от микрофибър. Ако наноуплътнението е обработено в съответствие с инструкциите на съответния производител, не се нуждаете от никакви почистващи препарати, различни от вода.

Колко трае такъв печат?

Обикновено ще видите влошаване на защитата след около три до четири месеца. В този случай трябва да нанесете нов уплътнител, разбира се след цялостно почистване на душ кабината.