Как правилно да почистите душ с лотосов ефект

Стъклено уплътнение с така наречения лотосов ефект трябва да гарантира, че душът остава красив много по-дълго и че почистването може да се извърши по-лесно. Всъщност стъклените уплътнения за душ кабини предлагат много високо ниво на полезност.

Как стъкленото уплътнение осигурява допълнителна защита

Стъклено уплътнение не се вижда, но осигурява значително подобрена защита на стъклените повърхности, включително и върху стъклени душ кабини, обработени с него. Той работи по следния начин:

  • Прочетете също - Почистване на гуменото уплътнение на душа
  • Прочетете също - Как да почистите обезцветените душ уплътнения
  • Прочетете още - Почистване на сифона под душа
  • Мръсотията и частиците вар вече не могат да се задържат.
  • Има значително по-малко депозити.
  • Водата се търкаля от повърхността и не може да остави никакви остатъци.
  • Повърхностите са много по-лесни за почистване.

Лотосният ефект и разликите в пломбите

Името ефект на лотос произхожда от растение със същото име, при което водата се търкаля от повърхността. Същото се отнася и за душ кабина с този ефект, където трудно могат да се задържат отлагания на повърхността и водата също се търкаля и следователно вече не остава на повърхността в големи количества. Той работи по такъв начин, че при обработена по този начин повърхност, контактните зони между мръсотията или водата и повърхността да бъдат значително намалени. Такъв ефект може да се постигне, например, с уплътнение, което обикновено се прилага фабрично. Трябва да правите разлика между такива уплътнители, приложени в завода, и уплътнители, приложени след това.

Уплътнителят и как се почистват повърхностите

Обикновено почистването с чиста вода е достатъчно за разхлабване на мръсотия или други остатъци от повърхностите. Това се отнася както за уплътнителите, приложени в завода, така и за уплътнителите, приложени впоследствие. Те значително намаляват новото замърсяване на стъклото и по този начин допринасят за лесно почистване и грижи. Единствената разлика е, че впоследствие нанесеният уплътнител трябва да се подновява на редовни интервали, за да се запази защитният ефект.

Почистването и някои указатели

Винаги е най-добре редовно да почиствате мокрите стъклени стени, което може да се направи например с чистачка. Можете също да използвате почистващи препарати за стъкло, например ако вече са се образували няколко водни петна. При почистване обърнете внимание на фугите и уплътненията, които също трябва да се почистват редовно.